Hádzanári by mohli hrať vo vlastnom stánku

  • Spravodajstvo
  • 19. mája 2018, 12:58
  • Autor:Jozef Vojčiniak

Piešťany majú šancu získať viacúčelovú športovú halu. Jej výstavbu by financoval Slovenský zväz hádzanej, mesto by do spoločného projektu vložilo buď stavebný pozemok, alebo inú športovú halu, ktorá by sa rekonštrukciou zmodernizovala. Tretím subjektom v projekte by bol Mestský hádzanársky klub Piešťany, ktorý by halu prevádzkoval, prípadne znášal prevádzkové náklady.

Tento zámer hádzanárskeho zväzu však potrebuje podporu mestského zastupiteľstva. Mestské komisie s pripomienkami tento zámer piešťanských hádzanárov podporili.
Minulotýždňová mestská rada síce žiadosť hádzanárov prerokovala, no poslanci neboli k podpore jednotní. Proti bol Juraj Brna z politického zoskupenia Spoločne pre Piešťany. „Mne sa ten zámer nepáči, lebo mesto bude musieť platiť prevádzku haly,“ povedal v diskusii J. Brna.
Zvyšok mestskej rady mal, našťastie, iný názor, a tak Brnu prehlasovali a zastupiteľstvu žiadosť hádzanárov odporučili odsúhlasiť. Posledné slovo však budú mať poslanci na najbližšom rokovaní.
Projekt výstavby a rekonštrukcie hádzanárskych hál Slovenského zväzu hádzanej (SZH) ráta s vybudovaním športovísk v rámci celého Slovenska. Realizátorom projektu bude SZH, partnermi mestá a športové kluby. Na jednu halu je pripravený rozpočet 1 až 4 milióny eur v závislosti od toho, či sa bude stavať nová alebo rekonštruovať stará.
V prípade Piešťan by išlo o výstavbu úplne novej haly. Pripravené sú dve verzie – menšia s rozmerom jedného hádzanárskeho ihriska alebo väčšia s dvomi hádzanárskymi palubovkami. A keďže ide o projekt viacúčelovej haly, v prípade realizácie väčšieho projektu by sa dala využiť rozmanitejšie.
Ak budú piešťanskí hádzanári so svojou žiadosťou na zväze úspešní, podľa uznesenia mestskej rady by väčšia verzia haly mohla vyrásť v areáli Základnej školy na Mojmírovej ulici na ploche 7000 metrov štvorcových. Mesto sa však bude musieť postarať o výstavbu parkovacích plôch a vyriešiť náklady na prevádzku.
Piešťanskí hádzanári o svoju halu vedľa zimného štadióna prišli v roku 2007. Zbúrali ju a namiesto nej malo vzniknúť paralympijské centrum. To sa však nikdy nezrealizovalo. Od tých čias nemajú vlastné priestory a hádzaná v kúpeľnom meste upadala. V súčasnosti však nabrala nový dych, Piešťany reprezentujú tri mládežnícke družstvá a jedno mužstvo dospelých. Od septembra tohto roka pribudnú ďalšie tri družstvá.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav