Do Centroomu sa život vráti v máji

  • Spravodajstvo
  • 1. marca 2016, 08:56
  • Autor:T. Hlobeň

Zamestnanci spoločnosti KLIMATI TEAM z Hlohovca už viac ako mesiac
sanujú polyfunkčnú budovu Centroom v Piešťanoch. O aktuálnom stave prác sa Piešťanský týždeň porozprával s Adriánom Dankom, vedúcim investičnej výstavbyspomínanej firmy, venujúcej sa rôznym stavebným činnostiam.

Pracujete v súlade s odsúhlaseným harmonogramom a vypracovanou projektovou dokumentáciou?
Po demontáži krytia nosného systému objektu a obvodového opláštenia budovy sme ďalšími prácami zosilnili pilotné hlavice, budovu po podlažiach sme plošne zaistili v miestach určených statikom a centrálne nosným oceľovým systémom i kompletným systémom stropných podpier. Z podpornej konštrukcie sme k 25. februáru osadili 305 z 355 plánovaných stojok. Na prvom nadzemnom podlaží spevňujeme pilierové stĺpy bez zásahu do nosnej konštrukcie.

Praje vám mierna zima, prípadné výdatné snehové zrážky by sa odzrkadlili na zaťažení strechy?
Na práce vo vnútri objektu a na jeho obvode nemá počasie priamy vplyv. Výdatné snehové zrážky neovplyvnia negatívne vyprázdnený objekt. Nemá stanovené maximálne zaťaženie snehovou prikrývkou, dúfam, že takáto situácia nenastane, ale sme pripravení aj na práce, vedúce k odľahčeniu strešného plášťa.

Na sanácii pracuje stabilný počet robotníkov?

V priemere je to okolo 20 ľudí, ich počet meníme podľa aktuálnej potreby vykonania odborných, remeselníckych prác. Strojné zariadenie sa neodlišuje od bežne používaného stavebného okrem meracích súprav pre kontrolu pohybu objektu, tvrdosti betónových zmesí a podobne.

Stále ešte hrozí zrútenie budovy?
Toto je zložitá otázka. Máme spracované technologické a bezpečnostné postupy a poznajú ich všetci pracovníci. Pri ich dodržaní je potenciálne zrútenie budovy minimalizované.

Môžu sa po ukončení prác vlastníci do objektu bez obáv vrátiť?

Po dohode s vlastníkmi bytov plánujeme ukončiť sanáciu v máji estetickými dokončovacími prácami. Potom sa môžu vlastníci znova nasťahovať. V objekte však zostanú nainštalované meracie body pre monitorovanie a vyhodnocovanie aktuálneho stavu. Odstránia sa až po dohode statika s pracovníkmi príslušného stavebného úradu a, samozrejme, majiteľmi nehnuteľnosti.

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 9, ktoré je v predaji od 1. marca.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav