Ako bytový podnik „chytá zlodeja“ a má ho vo vlastných radoch

  • Spravodajstvo
  • 25. októbra 2017, 07:56
  • Autor:Jozef Vojčiniak

Zdá sa, že Bytový podnik (BP) Piešťany si pomýlil svoju podnikateľskú činnosť a namiesto správy bytov a tepelného hospodárstva začal fungovať aj v oblasti mediálnej. A na tento účel zneužíva databázu vyše tisíc e-mailových adries, ktorými disponuje.

Avšak len ťažko sa dá predpokladať, že e-mailové adresy, ktoré mu majitelia bytov zverili, majú slúžiť na takéto zneužívanie, ako mestská eseročka v poslednej dobe predvádza.
Už dva e-maily, ktoré majú poukázať na akési zavádzanie verejnosti Piešťanským týždňom, poslala z oficiálnej adresy BP jeho zamestnankyňa Petra Kissová.
„Vážení vlastníci bytov, dovoľujeme si Vás informovať, že v médiách opäť kolujú nepravdivé informácie o Bytovom podniku Piešťany, s. r. o. Tentokrát bol dňa 05. 10. 2017 zverejnený článok – ‘Bytový podnik spustil projekt bez vedomia občanov’, v ktorom je uvedené, že prístup na portál Poschodoch.sk, ktorý poskytuje prehľad užívateľom o ich dome a byte, je spoplatnený sumou 1,44 € na byt a dokonca poplatok majú užívatelia portálu platiť,“ uvádza vo svojom e-maile adresovanom viac ako tisícke užívateľov Kissová.
Dokonca tento prvý e-mail odoslala tak babrácky, že všetci adresáti mali možnosť vidieť adresy všetkých príjemcov. Ale o tom sme písali už v predchádzajúcom vydaní nášho týždenníka.
Nehovoriac, že práve Kissová vo svojich e-mailoch verejnosť alebo úmyselne klame, alebo z neznalosti zavádza. Totiž nie Piešťanský týždeň tvrdí, že aplikácia Po schodoch má byť spoplatnená a zahrnutá do vyúčtovania. Takúto informáciu dostali dve desiatky zástupcov vlastníkov bytov na májovom stretnutí s konateľom BP Pavlom Vermešom v mestskej knižnici. My sme túto informáciu len reprodukovali a svedkom sú nám tí, čo sa tohto stretnutia zúčastnili.
To, že po pár mesiacoch sa BP pri zavádzaní aplikácie vybral iným smerom a zavádza ju celoplošne a nielen pre tých užívateľov, ktorí o ňu prejavia záujem, je dokonca podľa nás ten nešťastnejší spôsob elektronickej komunikácie BP so svojimi klientmi.
Kissová tvrdí, že táto aplikácia je zadarmo. S tým môžeme súhlasiť jedine v tom prípade, ak majiteľ počítačového programu (aplikácie) ju pre BP prevádzkuje z charitatívnych dôvodov, a teda zadarmo. Prípadne konateľ BP Pavol Vermeš to hradí zo svojich vlastných prostriedkov. Lebo ak nie, vlastníci bytov to uhradia z príspevku, ktorý BP platia za správu. Lenže v tomto prípade to zaplatia všetci, a nie len tí, čo by ju používať chceli. A podľa informácií, ktorými disponujeme, je dokonca množstvo domácností v správe BP, kde by ste počítač márne hľadali.
Toľko k zavádzaniu klientov BP Petrou Kissovou e-mailom číslo jeden, ktorú, mimochodom, na jej pozíciu dosadil kontroverzný konateľ tejto eseročky Vermeš.
Hromadné zavádzanie klientov BP však má i pokračovanie. Potom, ako sme zaslali otázky na BP aj primátorovi Milošovi Tamajkovi, čo si o takejto „fušerine“ pri elektronickej komunikácii pracovníčky Petry Kissovej myslia a ako chcú to, čo sa udialo, napraviť, objavil sa od Kissovej, a opäť na všetky adresy, ktorými BP disponuje, ďalší e-mail.
„Vážení vlastníci bytov, dovoľte nám, aby sme sa vám týmto spôsobom zdvorilo ospravedlnili za odoslanie mailu, v ktorom nedopatrením neboli ukrytí ostatní adresáti. Je však zarážajúce, že práve Piešťanský týždeň zneužil vaše mailové adresy za účelom zdiskreditovať našu spoločnosť a vôbec nereagoval na ich opätovné zavádzajúce a klamlivé informácie uvedené v článku ‘Bytový podnik spustil projekt bez vedomia občanov’ zo dňa 05. 10. 2017,“ píše v hromadnom e-maile P. Kissová.
My sme však presvedčení o tom, že e-mailové adresy klienti BP zverili na prípadnú komunikáciu len medzi BP a jednotlivým užívateľom vo veci správy ich nehnuteľností. A tým pádom BP rozosielaním hromadných e-mailov, ktoré nijako nesúvisia so správou bytov v osobnom vlastníctve či pri problematike dodávok tepla a teplej vody, e-mailové adresy hrubým spôsobom zneužíva.
Ak by tak nerobili, žiaden hromadný e-mail by sa neobjavil a náš čitateľ by nám tým pádom nemal čo poslať. A zo strany P. Kissovej je to o tom istom, doslova, ako znie príslovie: „Zlodej kričí, chyťte zlodeja.“
To, že súčasné personálne zloženie radnice a jeho jednej organizácie pod vedením primátora Miloša Tamajku a Pavla Vermeša sa až zúfalo pokúša manipulovať verejnú mienku a svoje
prešľapy zakrývať, dosvedčuje aj nedávno vydaný schránkový pamflet, v ktorom „velebiace“ články o Tamajkovi a bytovom podniku jasne prezrádzajú rukopis jednej zamestnankyne sekretariátu primátora, i keď sa pod takéto, doslova propagandistické materiály, nepodpísala vlastným menom. Rovnako je len čistým zúfalstvom pokúšať sa manipulovať obyvateľov mesta prostredníctvom hromadných e-mailov.
A pritom stačí len poctivo a transparentne pracovať a na novinárske otázky odpovedať, hoci sú akokoľvek pre vedenie mesta nepríjemné.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav