Valentínske srdiečka sú už vyrobené

  • Mladí dnes / Školy
  • 24. januára 2018, 06:37
  • Autor:vd

Jedna z najaktívnejších facebookových stránok piešťanských škôl patrí miestnej spojenej škole. Od januára sú na nej najkrajšie dielka i výjavy zo života detí, ktoré rady kreslia i maľujú, modelujú, spievajú, hrajú sa i tancujú. Navštevujú centrum voľného času, ba sledujú aj vtáčiky v mestskom parku.

„Na krúžku keramiky sa pomaly pripravujeme na Valentína,“ boli sprievodné slová učiteľky k dielkam jej zverencov. A pretože Valentín je už čoskoro, je treba byť na tento sviatok zamilovaných pripravený a srdiečka mať nielen vymodelované, ale aj inak dotvorené.
„Len čo sa skončili zimné prázdniny, v centre voľného času sme si vyhrnuli rukávy a začali sme opäť usilovne pracovať. Vyskúšali sme výtvarnú techniku enkaustiku, ktorá nie je náročná, len možno trochu netradičná. Je to technika maľovania voskom na papier a iné materiály. Maľovanie voskom umožňuje kreatívnu sebarealizáciu a zvládnu ju deti aj dospelí,“ vysvetľovala pedagogička. Žiaci tejto školy si vyskúšali aj výtvarnú techniku s atramentom a zmizíkom. Využili ju na dielka inšpirované aktuálnou zimou.
Báseň Ľudmily Podjavorinskej – Prosba vtáčikov – inšpirovala štvrtákov, ktorí sa vybrali do mestského parku, aby tam pozorovali piešťanské operence. „Na informačnej tabuli v parku si každý vybral svojho vtáčieho kamaráta. Žiaci si všímali najmä jeho sfarbenie. Do kŕmidiel nasypali semienka a čakali na prílet. Po príchode do školy si žiaci na hodine pracovného vyučovania vtáčika aj vyrobili,“ uviedla ich učiteľka.
Jednou z organizačných zložiek spojenej školy je i škola praktická, ktorú môžu navštevovať žiaci od 16 rokov. Sú to tí, ktorí nemôžu z rôznych dôvodov, najmä zdravotných, navštevovať odborné učilište. Učitelia ich tu naučia všetko potrebné k bežnému životu a sebaobsluhe.
Vyučujú sa tu odborné predmety aj pomocné práce v kuchyni, domáce práce, príprava jedál a výživa. „Môžeme sa popýšiť novou bezbariérovou kuchyňou, v ktorej môžu pohodlne pracovať aj žiaci na vozíčkoch a získať praktické vedomosti a návyky do života,“ uvádza facebookový profil tejto školy a znie to ako pozvanie na návštevu či k praktickej výučbe.

0 Shares

Najnovšie správy

Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav