Prváci dostali prvé vysvedčenia

  • Mladí dnes / Školy
  • 5. februára 2018, 15:48
  • Autor:am

V slovenských školách nastala v stredu 31. januára veľká sláva. Žiaci i študenti si z rúk triednych učiteľov prevzali výpisy vysvedčení. Rovnako tomu bolo i na Základnej škole Holubyho v Piešťanoch, kde tamojších prvákov hodnotili v polroku po prvý raz.

Triedna učiteľka 1. A Ingrid Baková svojich zverencov pochválila za to, koľko sa stihli za prvých päť mesiacov školy naučiť. Postupne si privolala žiakov podľa abecedy a odovzdala im výpis vysvedčenia s polročným hodnotením. Podaktorí dostali samé výborné, no našli sa i žiaci s horším hodnotením.

Triedna učiteľka 1.A Ingrid Baková pri odovzdávaní hodnotení polročného úsilia.

„Žiaci boli veľmi snaživí. Krásne kreslia, píšu, počítajú i čítajú a nádherne spievajú. Ide im aj telesná výchova. Sú to veľmi podnikavé a tvorivé deti,“ pochválila „svoje deti“ I. Baková. Zo všetkého najťažšie je pre nich však čítanie a písanie. „Ešte by mohli byť na hodinách trošku pozornejší, tichší a mohli by sa viac hlásiť,“ skonštatovala pedagogička.
Trieda je zložená z detí viacerých národností. „Máme tu žiakov z Talianska, Ukrajiny, Kosova. Aj tieto deti to však výborne zvládli, hoci je tam rečová bariéra,“ dodala učiteľka.
Kto sa poctivo učil, usmieval sa.

K vysvedčeniu mali čo povedať i deti. Nikolka sa pochválila, že školu miluje a všetko ju baví. Lilien a Valentínku najviac baví hudobná, Sašu najviac baví matematika. Výtvarná učarovala Karinke. Lukovi sa zasa páči dopravná výchova.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav