Cez prázdniny žiaci hrali florbal aj trénovali parkour

  • Mladí dnes / Školy
  • 8. februára 2017, 09:30
  • Autor:am

Napriek tomu, že žiaci sa vždy veľmi tešia na prázdniny počas všetkých ročných období, zo Základnej škole F. E. Scherera v Piešťanoch sa detský džavot ozýval aj počas voľna. V piatok 3. februára žiaci prišli do telocvične na podujatie Športom ku zdraviu, aby si zašportovali a využili dopoludnie aktívne.

Namiesto toho, aby sedeli doma pri tabletoch, mobiloch a iných technológiách, vzali do rúk hokejky, vytiahli žinenky a rozhodli sa trochu si zašportovať. „Podujatie organizujeme počas takmer všetkých prázdnin, najmä jarných, polročných a jesenných. Čo sa nám však neosvedčilo, sú zimné, keď je veľa detí preč,“ začala rozprávanie Viera Mikesková, vedúca Centra voľného času pri Základnej škole F. E. Scherera.

„Kolegynka dala podujatiu podtitul Vymeň televízor a počítač za telocvičňu. Tým, že počas školského roka nezostáva pre deti, ktoré nereprezentujú školu, veľa času na turnaje, dávame im možnosť rozdeliť sa a zahrať si. Sú to pre deti iné aktivity ako v škole. A keďže sme mali sychravé počasie, zostali sme v telocvični, pričom počas jarných prázdnin či sobôt chodievame na vychádzky,“ uviedla vedúca.

O podujatie bol záujem, prihlásilo sa až 50 detí. „Niektorí aj chceli prísť, ale išli s rodičmi na lyžovačku alebo k starým rodičom,“ povedala V. Mikesková. Žiaci sa v telocvični spravodlivo vystriedali. Keďže starším sa nechcelo ráno skoro vstávať, prvá časť dopoludnia patrila prvému stupňu, z ktorého deti už 15 minút pred ôsmou čakali učiteľku pred vchodom. „Deviataci sa podujali, že mladším žiakom zápasy odpískajú. Neskôr prišli aj ostatní, aby si zahrali florbal alebo volejbal,“ prezradila V. Mikesková. Chlapci sa však už predtým presunuli do menšej telocvične, kde ich bývalý žiak učil základy parkouru.

Starší chlapci si v telocvični ZŠ F. E. Scherera skúšali prvky parkouru.

Deti si z podujatia odnášali aj sladkú odmenu, pochutili si na lízankách a cukríkoch. Vedúca centra voľného času bola s priebehom podujatia spokojná: „Myslím si, že takéto akcie sú stopercentnou protidrogovou a protikriminálnou činnosťou. Deti boli odtrhnuté od počítačov a od mobilov. Nálada bola dobrá, bez problémov. Jedno z detí síce dostalo loptičkou do čela, ale to i my s kolegyňou do stehna. To sa stáva, patrí to k hre.“ 

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 5, ktoré je v predaji od 7. februára.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav