Prítomnosť času Ladislava Sulíka

  • Kultúra a spoločnosť / Výstavy
  • 2. novembra 2016, 20:31
  • Autor:vd/mv

V Galérii Fontána môžete v týchto dňoch zhliadnuť výstavu obrazov a plastík akademického sochára Ladislava Sulíka z Piešťan. Výstava s názvom Prítomnosť času potrvá do 6. novembra.

Vo svojej umeleckej tvorbe sa venuje maliarskej a sochárskej tvorbe. Realizoval viacero diel do interiérov administratívnych kultúrno-spoločenských a zdravotníckych budov. „Jeho diela sa nachádzajú tiež v súkromných zbierkach doma i v zahraničí, napríklad v Taliansku, Nemecku, USA či v Belgicku,“ uviedol galerista Martin Valo.

L. Sulík je členom Slovenskej výtvarnej únie – spoločnosť voľných výtvarných umelcov. Pri príležitosti životného jubilea sa v roku 2006 uskutočnila výstava jeho diel v KSC Fontána. V roku 1998 vo foyeri domova mládeže Hotelovej akadémie Ľ. Wintera odhalili jeho obraz zakladateľa slávy piešťanských kúpeľov, Ľudovíta Wintera. V roku 2011 pri príležitosti umelcových 65. narodenín sa v Múzeu vo Svätom Antone konala jeho autorská výstava obrazov pod názvom Tajomstvá prírody.

V Piešťanoch je autorom výtvarného riešenia a osadenia pamätníka Ivana Stodolu (1992). Svoje diela vystavoval viackrát na Soche piešťanských parkov. Umelec nachádza počas celého života veľkú podporu v rodine, jeho manželka Eva je mu nielen oporou v živote, ale aj v profesionálnej tvorbe, pretože má výtvarné vzdelanie, a toto umenie šírila i ako učiteľka a neskôr ako profesionálna návrhárka.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 44, ktoré je v predaji od 31. októbra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav