Kus prírody na hodvábe

  • Kultúra a spoločnosť / Výstavy
  • 23. mája 2018, 01:22
  • Autor:am

V Elektrárni Piešťany otvorili ďalšiu umeleckú výstavu, tentoraz nesúcu názov Sad. Diela dýchajúce prírodou počas slávnostnej vernisáže, ktorá sa uskutočnila vo štvrtok 17. mája, prezentovala výtvarníčka Júlia Zelená.

Autorke učaroval priestor Elektrárne, preto sa rozhodla práve v ňom svoje diela vystavovať. Podľa nej je výnimočný, má obrovský potenciál pre výtvarníka, a preto dúfa, že sa bude naďalej týmto spôsobom využívať. Diela podľa nej nadobudnú iný charakter ako v bežnej galérii.
Júlia Zelená sa dlhodobo zaoberá maľbou na hodváb, ktorá má etapovitý vývin. „Aktuálne sa moja tvorba nachádza v štádiu, keď došlo ku kombinácii hodváb a akryl, čo je celkom iná technika, na akú sú ľudia zvyknutí. Je to moja autorská technika, môj vynájdený spôsob výtvarného prejavu,“ prezentovala svoju tvorbu.
Celý cyklus je podľa jej slov dlhodobý a väčšinou sa týka sadov, záhrad, stromov, prírody. Avšak zobrazený je v inom, nie celkom bežnom ponímaní, pretože autorka nemá vo zvyku zobrazovať nič, čo sa týka reality.
„Vymýšľam si vlastné svety a tie zobrazujem,“ uviedla. Tvorenie v nej vzbudzuje túžbu po poznaní, teda spoznávať cestu, proces tvorby a nie iba konečnú fázu. „Nikdy neviem, ako to dopadne, a v tom je také pekné pracovné pnutie,“ prezradila J. Zelená. Jej výstava je v Elektrárni sprístupnená do 7. júla.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav