Kniha týždňa: Christiane F – My deti zo stanice ZOO

  • Kultúra a spoločnosť
  • 21. septembra 2015, 12:15
  • Autor:mg

Tento týždeň dávame do pozornosti a odporúčame skvelú knihu s pravdivým a silným príbehom – My deti zo stanice ZOO. Vydalo vydavateľstvo Premedia.

Kniha zachytáva príbeh mladej tínedžerky v Západnom Berlíne v druhej polovici sedemdesiatych rokov, keď na scénu vtrhli tvrdé drogy, s ktorými mala skúsenosti už ako trinásťročná. Vznikla v spolupráci s dvoma nemeckými novinármi a toto už klasické dielo svojho žánru dodnes nestratilo nič na aktuálnosti.
Christiane sa v centre mládeže už v dvanástich dostala k hašišu, na diskotéke sa v trinástich prepracovala k tvrdým drogám a skončila na heroíne. Jej matka dva roky netušila, že užíva drogy a zarába si na ne prostitúciou, ktorej sa nevyhlo takmer žiadne dievča s podobným osudom. Je to zároveň príbeh bezradnej spoločnosti, ktorá si s drogovo závislými deťmi nedokázala vo svojej dobe poradiť a mnohé z prípadov skončili tragicky.

Kniha My deti zo stanice ZOO by mala patriť medzi povinné čítanie.
 
Tento príbeh je taktiež sfilmovaný.
Uvedený knižný titul si môžete zakúpiť v kníhkupectve Centrum knihy,Winterova31(bývalý Mliečny bar), 921 01 Piešťany. Tel: 033/7730541
 www.centrumknihy.sk  fb: Centrum knihy
Taktiež si môžete uplatniť zľavu  s 10%  kupónom, ktorý nájdete v regionálnom týždenníku Piešťanský týždeň pod článkom „Kniha týždňa“.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav