V Sanreme bude spievať aj Margarétka

  • Kultúra a spoločnosť
  • 14. marca 2018, 06:20
  • Autor:red

Jej hlas zaznie aj v Sanreme. Mladú speváčku s neobyčajným talentom a krásnym sýtym hlasom Margarétu Ondrejkovú z Nového Mesta nad Váhom, ktorú učia spievať vo Vrbovom vybrali ako jedinú interpretku reprezentovať našu krajinu do prestížnej talianskej súťaže. Grand finále sa uskutoční 18. apríla vo svetoznámom divadle Ariston v talianskom Sanreme, ktorému bude predchádzať týždeň príprav v tomto meste.

Celý príbeh malej speváčky s veľkým talentom sa začal v októbri minulého roka. Vlastne ešte o čosi skôr, keď učitelia Lenka Záhorcová, Petra Cmarková Breče a Miroslav Guga nahrali skladby, zachytili spev dvoch žiačok, nafotili ich portréty podľa propozícií dovtedy pre nich neznámej súťaže a poslali formou prihlášky do súťaže s názvom Sanremo Junior.
„Z celého Slovenska pozvali na kasting len osemnásť detí, z nich dve boli naše. Z malého mestečka Vrbové, z Cirkevnej základnej umeleckej školy sv. Gorazda. Vybrali si Margarétu Ondrejkovú a Teréziu Vančovú,“ uviedli ich učiteľky. Na kasting cestovali aj ich maminy, ktoré napokon rozhodli svojím podpisom o ich účasti priamo na mieste – v Bratislave.

Vyhlásenie víťazov, okamih dojatia…

„Po celodennom konkurze sme sa konečne dozvedeli výsledok. Margarétka Ondrejková postúpila. Do Prahy. Tešili sme sa všetci,“ zaspomínali si učiteľky a uviedli celú genézu zháňania finančných prostriedkov, ktoré rodine víťazky pomohli zniesť náklady spojené s jej intenzívnou prípravou a účinkovaním na galavečere v Prahe.
Margaréta si prešla prípravami s hlasovou poradkyňou Eliškou Hrubou Toperczerovou, pohybovo-hereckou prípravou s Janom Čenským, s dirigentom Bon Art Pops Orchestra, Martinom Hyblerom, a mnohými inými mediálnymi atribútmi. Finálový večer sa konal 21. februára v Divadle Hybernia v Prahe.
Do poroty zasadli známe osobnosti z dramaturgie aj produkcie šoubiznisu, hudobnej produkcie a tiež speváci populárnej i vážnej hudby ako Helena Vondráčková, Anna K, Miro Žbirka, Leona Machálková, Radim Schwab, Tereza Kavecká, husľový virtuóz Jaroslav Svěcený či dirigent František Drs. Nechýbala patrónka súťaže Genny Ciatti. Galavečer moderoval Jan Čenský.
V porote nechýbala ani ikona pop music Helena Vondráčková (vpravo).

Dlhoočakávaný moment vyhlásenia finalistov nastal po skončení trojhodinovej hudobnej šou. Víťazkou za Slovensko postupujúcou do Sanrema sa stala M. Ondrejková. Zvládla to bravúrne, dokázala všetkých očariť aj umením interpretácie tak, že potlesk neutíchal veľmi dlhý čas.
„Veríme, že spolu s nami budete sledovať jej hviezdny vzostup a držať jej päste. A možno sa rozhodnete jej pomôcť i inak. Bude vám určite vďačná a vám zostane dobrý pocit, že ste pomohli malej hviezdičke z malého mesta vyskočiť na hviezdnu oblohu širokého a ďalekého sveta,“ dodali L. Záhorcová a P. Cmarková Breče.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila