Na Lodenici vystúpi aj skupina Rednex!

  • Kultúra a spoločnosť
  • 26. júna 2015, 09:33
  • Autor:(ts Lodenica)

Populárna švédska formácia, ktorá sa zviditeľnila hitmi v 90. rokoch, obohatí program 17. ročníka obľúbeného festivalu Lodenica, ktorý na konci leta prichýli piešťanský autokemping. Organizátorom sa na Slovensko podarilo dostať ďalšie zaujímavé meno zo zahraničia. Návštevníkom festivalu zahrá skupina Rednex, ktorá je známa najmä svojím megahitom Cotton Eye Joe.

Švédska skupina vystúpi na Lodenici 2015, ktorá sa uskutoční od 27. do 29. augusta, v rámci piatkového programu. „Okrem tradičných hostí sa pokúšame zakaždým program niečím spestriť, Rednex je takisto tento prípad. Ich pesničky by mali prispieť k dobrej nálade. Je to skupina, ktorú vďaka niekoľkým hitom poznajú ľudia prakticky po celom svete,“ načrtol za organizátorov Dušan Drobný.

Rednex sa v 90. rokoch stali priekopníkmi štýlu, ktorý kombinoval tradičné country a folk s popovou hudbou a tanečnými motívmi. Úspech formácia zožala s prerábkou spomínanej tradičnej country-folkovej skladby amerického juhu Cotton Eye Joe, ktorou ovládla hitparády v mnohých krajinách. Na čele hranosti sa držala v Rakúsku, Nemecku, Holandsku, ale aj vo Veľkej Británii či na Novom Zélande.

Bodoval aj následný singel Old Pop in an Oak a najmä balada Wish You Were Here vydaná v roku 1995,

ktorá v tých rokoch nechýbala ani v playliste žiadneho rádia na Slovensku niekoľkokrát denne. Na prelome milénií sa Rednex znova dostali na čelo hudobných rebríčkov v niekoľkých krajinách vďaka popovému hitu The Spi’rit of the Hawk. Švédska skupina koncertuje dodnes, na konte má tri albumy a viac ako desať miliónov predaných nosičov.

Na tohtoročnej Lodenici sú už potvrdené aj vystúpenia ďalších interpretov. Koncert odohrá česká ikona Václav Neckář, pozvanie opäť prijala aj skupina Čechomor. Účinkujúcich dopĺňajú Věra Martinová, Hop Trop, Zuzana Smatanová, Poletíme? a pribúdať budú aj ďalšie mená.

Organizátori aj tento rok chystajú bohatý sprievodný program. Vstupenky na trojdňový festival country, folku a trampskej hudby sú dostupné v predpredaji v sieti Ticketportal, ako aj na webe ŽijemeHudbou.sk. Permanentky sa aktuálne predávajú za 19 eur, jednodňové lístky sú po 12 eur. K dispozícii sú aj trojdňové VIP vstupenky za 40 eur. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav