Diváci si vyžiadali prídavok

  • Kultúra a spoločnosť
  • 12. júla 2016, 13:03
  • Autor:am

Tanečníci i hudobníci z folklórneho súboru Máj spríjemnili horúce popoludnie domácim i turistom. V nedeľu 10. júla sa predviedli na pódiu Hudobného pavilónu v piešťanskom mestskom parku.

„Bolo to náhradné vystúpenie za neodohraný koncert počas otvorenia letnej kúpeľnej sezóny. Mali sme byť vtedy posledným bodom programu, no vzhľadom na počasie sa náš výstup zrušil,“ uviedol Ján Horňák, vedúci folklórneho súboru Máj. Program bol zostavený z tancov a hudby rôznych regiónov Slovenska. „Počnúc Brezovou pod Bradlom sme predviedli čísla z Vrbového, Myjavy, Terchovej, Liptova, Horehronia či zo Zemplína,“ prezradil J. Horňák. Diváci folkloristov odmenili silným potleskom a tí im na oplátku venovali prídavok.

Aktuálna zostava súboru je pestro vekovo zmiešaná. „Sú tu aj skončení vysokoškoláci, aj pracujúci, aj stredoškoláci. Pôsobíme pri Gymnáziu Pierra de Coubertina, sme im povďační za to, že máme telocvičňu a kroje uložené v škole. Niekoľko členov máme aj z gymnázia, no každé štyri roky sa mládež obmieňa,“ povedal vedúci súboru. Svojich zverencov však vychválil: „Spolupracuje sa mi s nimi super. Musia to chcieť robiť na vyššej úrovni, ako je tancovanie na diskotéke. Tiež treba, aby boli kolektívom, kde jeden druhého podrží, pomôže. Myslím si, že teraz je kolektív veľmi dobrý, aj čo sa týka vzťahov a charakterov v súbore.“

Folkloristi sa teraz budú poctivo pripravovať na koniec septembra, keď v Dome umenia predvedú veľký koncert k 20. výročiu založenia súboru. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav