Deti sa zabávali na rockovom koncerte

  • Kultúra a spoločnosť
  • 15. februára 2017, 14:07
  • Autor:am

Dom umenia zaplnilo výnimočné publikum. V piatok 10. februára zasadli do červených kresiel deti z piešťanských škôl a vymenili tak vyučovanie za kultúrne podujatie. Počas troch koncertov sa zabavili, zatancovali si, ale sa aj čosi dôležité naučili.

Prvé dve predstavenia s názvom Marťánci, Škola z Marsu si užili mladší žiaci. „Téma celého projektu je vesmír. Deťom hovoríme, spievame o vesmíre, hráme s nimi rôzne hry, súťažíme. Je to zaujímavý projekt, máme za sebou už mnoho koncertov po Českej a Slovenskej republike. Deťom sa pesničky páčia,“ uviedol manažér projektu Vangelis Zingopis. Keďže koncert je v prvom rade výchovno-vzdelávací, malí návštevníci sa môžu čo-to naučiť. „V textoch hovoríme o pomoci starým ľuďom, priateľstve, protidrogovej či protirasistickej tematike. Rozoberáme aktuálne témy,“ povedal manažér. Deti sa počas koncertov, na ktorých protagonisti hrali chytľavé rockové melódie, dobre bavili. Zaspievali si, zatancovali a s dobrou náladou odchádzali späť do školských lavíc.

Vystriedali ich starší žiaci, ktorým bol určený koncert s názvom Facelook. „Je to protipól Facebooku. Snažíme sa tieto deti motivovať, aby sa vlastnými očami pozreli na seba a vedeli, že neexistujú len počítače, mobily, multimédiá, ale aj obyčajné veci,“ prezradil V. Zingopis, ktorý predstavenie dal dokopy spolu so

svojím spolužiakom Borisom Kantorom. Každý z piatich hudobníkov má pritom svoju kapelu, no raz do mesiaca sa stretnú a urobia týždennú šnúru koncertov. Vždy, keď sa deti v publiku zabávajú, protagonisti sa tešia. „Je to úžasný pocit. Prináša nám to radosť,“ dodal manažér.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 6, ktoré je v predaji od 14. februára.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav