Filmy v parku prilákali stovky Piešťancov

  • Kultúra a spoločnosť
  • 26. júla 2016, 09:05
  • Autor:am

Napriek tomu, že letné kino v Piešťanoch
je už roky nefunkčné, domáci
si filmy v prírode stále radi
užívajú. Od soboty 16. júla do stredy
20. júla sa v Hudobnom pavilóne
v mestskom parku pristavil zelený
autobus Bažant Kinematograf
a premietol milovníkom filmov dovedna
päť snímok.

Prvý večer sa na plátne objavil kultový film Pelíšky, no pre nepriaznivé počasie si ho prišlo pozrieť len zopár otužilcov. „Bohužiaľ, pršalo nám. Rozhodovali sme sa, či predstavenie zrušíme alebo nie, napokon sme film premietli,“ informoval premietač Jakub Ťaptík. „Ostatné dni bola výborná atmosféra. Je to v parku, čo je veľmi dobré. Piešťany boli super,“ zhodnotil J. Ťaptík. Diváci si užili filmy Eva Nová, Stratení v Mníchove a Kobry a užovky. Poslednou snímkou sa stala komédia Wilsonov, ktorá potešila priaznivcov humoru. Publikum sa spoločne niekoľkokrát schuti zasmialo.

Pred premietaním je nutné všetko vopred pripraviť. „Vždy, keď prídeme do mesta, postavíme konštrukciu. Zo začiatku nám to zabralo približne štyri hodiny, pretože sme sa museli naučiť. Teraz ju postavíme približne za dve a pol hodiny, záleží na tom, či ju staviame celú. To je vtedy, keď má konštrukcia stáť na betóne a nemôžeme do zeme zabiť kolíky. V Piešťanoch nám to však trvalo asi hodinu a pol,“ uviedol premietač. Vždy na noc plátno skladajú dole a pred predstavením ho opäť nasádzajú. Má šírku deväť metrov, výšku 3,8 metra.

Premietači v Piešťanoch trávili celý čas bývajúc v autobuse. „Bolo nám super, užili sme si to. V Piešťanoch sme boli ako v prvom meste päť dní, inde sme strávili tri či štyri. Tých päť je ideálne, lebo sme si aj oddýchli a boli si popozerať mesto,“ priblížil premietač. Čas väčšinou netrávia pracanti osamote, ale prídu ich navštíviť kamaráti. „Pozrieme si mesto, občas zájdeme do múzea, ideme sa niekam okúpať, člnkovať, bicyklovať, korčuľovať,“ prezradil na záver J. Ťaptík.

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 30, ktoré je v predaji od 26. júla.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila