Piešťanskému festivalu ťahá na šesťdesiatku, stále má čo ponúknuť

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia
  • 19. júla 2013, 07:45
  • Autor:ip

Fanfáry na schodoch Domu umenia uviedli otvárací koncert 58. ročníka Piešťanského festivalu. Ten si diváci vypočuli vo štvrtok 13. júna v podaní Slovenského komorného orchestra Bohdana Warchala. Dramatickou čerešničkou na torte úvodu druhého najstaršieho slovenského hudobného festivalu bolo vystúpenie organistu Mareka Vrábla.

„Vždy sa dramaturgicky snažíme úvod festivalu prispôsobiť laickej verejnosti, ktorá obľubuje vážnu hudbu. Stavili sme preto na Warchalovcov a známe, takpovediac populárne skladby vážnej hudby. Otvárací koncert bol netradičný tým, že sme v programe prepojili komorný súbor a hru na organ,“ povedala riaditeľka Domu umenia Edita Bjeloševičová.

V rámci festivalu si v piešťanskom kultúrnom stánku našli miesto aj džezoví hudobníci a tiež karikaturisti. V polovici júna tu odohrali svoje koncerty Sachal Vasandani Quartet a Chris Dave & Drumhedz. Zahral si s nimi i talentovaný mladík – bubeník David Hodek. Sprievodným podujatím Festivalu Doda Šošoku bol piaty ročník výstavy Karikatúra a džez. Obrázky významných umelcov si návštevníci Domu umenia mohli pozrieť priamo vo veľkej sále.
„V programe Piešťanského festivalu sme dali tentoraz väčší priestor mladým umelcom. Počas troch večerov tu zahral budapeštiansky Komorný súbor Ad Libitum, ďalej u nás vystupovala Zuzana Grejtáková s Komorným triom a do tretice Momentum Dance Company z Berlína s tanečnou drámou Grófka Báthory. V tomto zoskupení pôsobí mladý Piešťanec Jozef Maďar,“ spomenula riaditeľka Domu umenia. 

Viac o tejto téme nájdete na stránkach aktuálneho vydania Piešťanského týždňa. 
0 Shares

Najnovšie správy

Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav