Piešťanské rendezvous: Bohatá jeseň v Dome umenia

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia
  • 3. októbra 2016, 19:00
  • Autor:am

Dom umenia pre milovníkov kultúry
pripravil už 18. ročník obľúbeného
podujatia Piešťanské rendezvous.
To odštartuje v utorok 4.
októbra o 17.00 h vernisážou výstavy
najkrajších bábok. Čo všetko
však v rámci dvojmesačného česko-
slovenského festivalu divákov
čaká na Nábreží Ivana Krasku, prezradila
riaditeľka kultúrneho stánku
Edita Bjeloševičová.

„V rámci Piešťanského rendezvous sa vždy snažíme, aby bolo zastúpených niekoľko oblastí umenia, a to hudobná, činoherná i výtvarná. Už tradične sú podujatia určené všetkým vekovým kategóriám divákov, oslovujeme deti, stredoškolákov aj dospelé publikum. Snažíme sa, aby bola zachovaná žánrová pestrosť,“ povedala E. Bjeloševičová.

Česko-slovenský festival sa začína v utorok 4. októbra o 17.00 h vernisážou výstavy s názvom Najkrajšie bábky, pochádzajúcich zo známeho Sváťovho divadla z Litoměřic. Súbor malým divákom na ďalší deň o 10.00 a 15.00 h predvedie aj klasické české bábkové rozprávky Červená karkulka a O koblížkovi. „Nie je dôležitý obsah rozprávok, pretože tie chronologicky poznajú všetky deti. Ide o to, aby si napočúvali českú vravu,“ informovala riaditeľka.

Pre študentov si v Dome umenia v pondelok 21. novembra o 11.00 h pripravili inscenáciu Zmierenie alebo Dobrodružstvo pri obžinkoch. Dramatizovanú verziu známeho literárneho diela predvedú herci trnavského Divadla Jána Palárika.

Širokú paletu kultúrnych podujatí majú v piešťanskom kultúrnom stánku pripravenú pre dospelých divákov. Hneď počas druhého týždňa festivalu, v utorok 11. októbra o 19.00 h, sa na pódiu predstaví Richard Müller & Band a ich To najlepšie tour 2016. Vo štvrtok 20. októbra o 19.00 h prídu do kúpeľného mesta herci z Radošinského naivného divadla s hrou Lásk-ka-nie 2. „Budeme vidieť dokrútky aj s Katarínou Kolníkovou,“ uviedla E. Bjeloševičová. Posledným októbrovým podujatím (v stredu 26. októbra o 19.00 h) na doskách, ktoré znamenajú svet, bude vystúpenie českej speváckej legendy Marie Rottrovej. Hviezda na pódiu oslávi 75 rokov.

Novembrová časť festivalu Piešťanské rendezvous sa začne výstavou akademického maliara Jána Svobodu vo štvrtok 3. novembra o 17.00 h. Sprístupnená bude do konca jedenásteho mesiaca v roku. Hneď ďalší deň o 19.00 h sa v monodráme Štyri dohody predvedie i Jaroslav Dušek. Vo štvrtok 10. novembra o 17.00 h si opäť prídu na svoje aj milovníci výtvarného umenia, a to vernisážou výstavy fotografií Karola Kállaya. V rámci hudobných podujatí sa 11. novembra o 19.00 h predstavia aj Sendreiovci s Le Orchestroha. Česko- slovenský festival načrie aj do adventného času, v utorok 22. novembra o 19.00 h je pripravený premiérový koncert Veľká adventná tour, moderovať ho bude Vladimír Hron. Vystúpi Heidi Janků, ale aj detský spevácky zbor Hlohovčatá, koncert bude zmesou populárnej, džezovej, dokonca aj opernej tvorby.

Posledným podujatím Piešťanského rendezvous sa stane komédia s hviezdnym českým obsadením Karel Roden a Jana Krausová, v stredu 30. novembra o 19.00 h predvedú predstavenie s názvom Sex pro pokročilé.

Nezabudlo sa však ani na nestora Piešťanského rendezvous Bolka Polívku. „Je to tradícia a od nich by sme nemali upúšťať. Umenie Bolka Polívku budeme prezentovať počas jedného celého dňa 18. novembra, ktorý bude venovaný jeho výtvarnej, filmovej a režisérskej tvorbe s názvom Bolek Polívka Trochu inak.“ Tento rok nestor síce nezavíta medzi divákov v kúpeľnom meste, avšak posiela svoje pozdravy.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 40, ktoré je v predaji od 4. októbra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav