Jánošík zdvihol publikum na nohy

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia
  • 26. apríla 2016, 14:06
  • Autor:am

Príbeh zbojníckeho kapitána Juraja Jánošíka je stále živý i vďaka mnohým inscenáciám. Muzikálovú verziu Ľubomíra Feldeka predviedli herci z Divadla Dobreta v piatok 22. apríla v piešťanskom Dome umenia. Za svoje výkony v hre Z dreva vyrezané alebo Jánošík podľa Vivaldiho si zaslúžili standing ovation, podporiť ich prišiel i sám autor a zaspieval si s nimi na pódiu.

Stovky divákov si legendárny osud zbojníka užívali. Keďže nejde o prvoplánovú komédiu, smiech prichádzal až v momente, ako publikum v textoch nachádzalo súvislosti s aktuálnym obdobím. Repliky skutočne opisovali súčasnosť, i keď hra vznikla pred takmer štyridsiatimi rokmi.

Po skončení muzikálu na pódium vystúpila režisérka hry Blanka Kollárová a poďakovala sa divákom za priazeň a podporu starostu Drahoviec Juraja Kleina. Na prekvapenie mnohých hostí privítala aj autora Ľubomíra Feldeka. „Keď som hru v roku 1979 písal, mnohé asociácie vyplývajúce z hry sa vzťahovali na vtedajšiu dobu a systém. Ten sa zmenil tak radikálne, že dnes je hra rovnako aktuálna,“ povedal autor a potvrdil, že príbeh je poskladaný z pravdivých informácii a podložený originálnymi verziami spisov. Po príhovore si spolu s hercami zaspieval aj jednu z pesničiek.

Viac sa dočítate v Piešťanskom týždni číslo 17, ktoré je v predaji od 26. apríla.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav