Ostrov spestrili všakovaké masky

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia
  • 13. februára 2018, 18:56
  • Autor:Slávka Chlapíková

Aj v Ostrove to počas víkendu žilo karnevalom. Sú predsa fašiangy a maškarný ples je dlhoročnou tradíciou tejto obce. Domáci sa naň patrične vyfintili.

Do kultúrneho domu prichádzali v sobotu 10. februára celé rodiny v maskách. Jedni boli šašovia, ďalší hracie kocky. Nechýbali Flinstonovci či dopravné značenie, za ktoré sa tentoraz preobliekla rodinka starostu Jozefa Tkácza. Učiteľky sa vystrojili za šašov či huňatého medveďa.

Na maškarnom plese sa zabávali deti, učiteľky aj rodičia.

O veselý a programovo pestrý priebeh sa postaralo Združenie rodičov Materskej a Základnej školy v Ostrove. Farebné balóny, usmiati šašovia obrovských rozmerov či rôzne karnevalové výtvory od detí dotvárali sálu kultúrneho domu.
Maškarný ples otvorilo Divadlo na hojdačke zo Žiliny, ktoré predstavilo úsmevnú hru o dinosauríkovi Samkovi. Deti s ním „precestovali“ celý svet. Dídžejovi Vovovi sa podarilo vytvoriť atmosféru plnú detského smiechu a dobrej zábavy. Pod pódiom boli ceny do tomboly – hračky a rôzne potreby pre deti a občerstvenie zahrňujúce aj sladké pokušenia z kuchýň mamičiek ratolestí. „Verím, že hostia, malí aj veľkí, boli spokojní a opäť, počas ďalších fašiangov, sa stretneme v Ostrove. Rodičom detí MŠ a ZŠ patrí poďakovanie za ich snahu, čas a prácu na úkor vlastných povinností. Ako vždy – zvládli to výborne,“ uviedol starosta Ostrova.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav