Piešťanec ušiel zo strechy strelnice, jeho predchodca z kuchyne

  • Spravodajstvo
  • 15. júna 2016, 12:48
  • Autor:vd

Pátranie po odsúdenom 24-ročnom Piešťancovi Ľubomírovi Behanovi pokračuje. Väzeň, ktorý ušiel pri prácach na streche leopoldovskej strelnice vo štvrtok 2. júna, mal pravdepodobne komplica, ktorý mu pomohol ujsť na motorke. Ľ. Behana hľadajú všetky policajné zložky európskeho schengenského priestoru voľného pohybu.

„Posledný prípad takejto mimoriadnej udalosti sa stal v ústave Leopoldov vo februári 2010,“ povedal pre Piešťanský týždeň riaditeľ kancelárie generálneho riaditeľa Zboru väzenskej a justičnej stráže v Bratislave, Adrián Baláž. Väzeň, ktorému sa vtedy podarilo ujsť z nestráženého pracoviska kuchyne pre personál nachádzajúcej sa v administratívnej budove, neušiel ďaleko. Pri pátracej akcii ho polícia zadržala v Brestovanoch.

Trestný zákon je v oboch prípadoch jednoznačný, cituje ho A. Baláž: „Trestného činu marenia výkonu úradného rozhodnutia sa dopustí ten, kto zmarí alebo podstatne sťaží v trestnom konaní výkon rozhodnutia súdu alebo iného orgánu verejnej moci tým, že ujde stráži, z väzby alebo z výkonu trestu odňatia slobody, alebo pri takom úteku inému pomáha, za čo mu môže byť uložený trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.“

Situáciu v leopoldovskej väznici si v pondelok 13. júna priamo na mieste preverila i ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská. Pred jej návštevou nevylúčila, že pre tento prípad dôjde k personálnym zmenám v Zbore väzenskej a justičnej stráže. „Na základe toho, aké budú výsledky vyšetrovania, vo vzťahu k tomuto prípadu vyvodíme konkrétne opatrenia, prípadne aj zodpovednosť,“ povedala ministerka pre médiá.

Ľ. Behan bol vo výkone trestu odňatia slobody pre spáchanie trestného činu lúpeže. Odsúdili ho na osem rokov a osem mesiacov so zaradením do ústavu so stredným stupňom stráženia. Polícia naďalej po ňom intenzívne pátra.

Ďaľšie informácie o prípade prinesieme v Pieštanskom týždni číslo 25, ktoré je v predaji od 21. júna.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav