Strom v Rakoviciach zdvihli hasiči

  • Nezaradené
  • 3. mája 2016, 08:57
  • Autor:am

Posledný aprílový deň sa v uliciach stretli aj obyvatelia Rakovíc.
Podujatie sa malo začať zletom a pálením čarodejníc, čo napokon nevyšlo. „Bohužiaľ, viacero detí zo základnej školy ochorelo,“ povedal starosta
obce Dušan Daloš.

Stavanie mája napokon odštartovali ľudovými piesňami dievčatá z Centra voľného času pri Základnej škole v Rakoviciach. Za krojovanými slečnami už kráčali muži, tlačiac vozík s približne dvanásťmetrovým stromom. Z voza okrem mája vykúkalo aj niekoľko párov detských očí. Po príchode pred kostol „čierni pasažieri“ vyskákali, a kým ich rodičia so záujmom sledovali zdvíhanie symbolu víťazstva jari nad zimou do vertikálnej polohy, chlapci súťažili v jazde na skateboarde.

Za spevu tradičných piesní dievčatá ozdobili vetvy z každej strany. Po nich prišla na rad mužská sila, máj postavili tamojší dobrovoľní hasiči. „Som proti tomu, aby sa máj staval pomocou nejakých mechanizmov, zastávam ručný spôsob. Dobrovoľný hasičský zbor mi v tomto vychádza v ústrety, za čo som rád. V minulosti máje stavali iba slobodní mládenci, dnes už im pomáhajú aj zodpovední ženatí hasiči,“ porozprával starosta. Na prinesenie mája je v Rakoviciach potrebných šestnásť mužov, na stavanie aspoň desať. Budúci rok ich azda doplnia aj miestne čarodejnice.

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 18, ktoré je v predaji od 3. mája.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav