Rozprávkový Čerenec s lietaním na metle i púšťaním šarkanov

  • Nezaradené
  • 12. októbra 2016, 09:14
  • Autor:vd

Medzi projekty, ktoré zabodovali v hlasovaní o získanie dotácie z grantového programu Rozprúdime regióny Nadácie Západoslovenskej energetiky, patril aj Rozprávkový Čerenec z produkcie Parlamentu mladých mesta Vrbové. Vrbovčania ho v sobotu 8. októbra naplnili do bodky. Celý Čerenec obkľúčili rozprávkové bytosti. Navlas sa podobali tým, ktoré poznáme z filmových plátien a televíznych obrazoviek.

Predstavitelia najznámejších rozprávok deťom rozdávali nielen sladkosti, ale aj úlohy. Nad priehradou lietali šarkany a okolo nej najmenší obyvatelia mestečka spod šikmej veže sprevádzaní rodičmi i starými rodičmi. Každé z detí malo prejsť rozprávkovú cestu, aby získalo v príslušnom kráľovstve potvrdenie o splnení úlohy. A tak sa drobci ocitli u Snehulienky, u Červenej čiapočky, lietali na metle u bosoriek, triafali udicou u vodníčok, navštívili princezné, Popolušku s macochou a svoje sily si vyskúšali v preťahovaní lanom s mušketiermi. Keď asi po hodine došli utrmácané na hrádzu, tam si ešte poskákali, okrem iného aj vo vreci, vyskúšali si tvorivosť pri maľovaní, pričom poniektoré boli už samé pomaľované, pretože v altánku im umelkyne skrášľovali tváričky. V závere dostali odmeny za to, že prešli celú trasu Rozprávkového Čerenca.

„Získali diplom za účasť a malú sladkú odmenu. Na záver bol i cukríkový dážď. Som rád, že sme mali ďalšiu možnosť spraviť niečo pre deti, chceme, aby zažili niečo nové,“
povedal pre Piešťanský týždeň Dušan Sabo, predseda Parlamentu mladých mesta Vrbové.       

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 41, ktoré je v predaji od 11. októbra.


0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav