POZRITE SI: Veľká vianočná výstava na „Mojmírke“

  • Nezaradené
  • 5. decembra 2013, 11:39
  • Autor:vd

V Strednej odbornej škole obchodu a služieb v Piešťanoch na Mojmírovej ulici sa včera začala veľká Vianočná výstava. Študenti spolu so svojimi učiteľmi premenili triedy na čajovňu, kaviareň, kaderníctvo, kozmetický salón, slovenskú izbu i mikulášsku izbu.

Stovky návštevníkov vstúpili na „anglickú aj nemeckú“ vianočnú pôdu, kde  mohli sledovať kurzy, filmy ale aj rozprávočky. Tomu všetkému predchádzala slávnostná akadémia, na ktorej privítali vzácnych hostí. Študenti im pripravili dramatizované pásmo od Lucie po Troch kráľov, ktoré spestrili svojimi vystúpeniami hudobníci a speváci Základnej umeleckej školy v Piešťanoch.
Školská telocvičňa sa zmenila na výstavnú sieň, v ktorej dominovali slávnostné tabule. Na jednom zo stolov trónil Mikuláš, pre mužov tu prestreli silvestrovský stôl v štýle „pánska jazda“. Objavili sme tu aj tabuľu s názvom „Sviatok svätej Lucie v kaštieli“. Študenti mysleli aj na nositeľov obľúbeného slovenského mena, ktorým prestreli „Slávnostnú vianočnú tabuľu Štefanskú“. K telocvični viedla chodba plná dobrôt studenej kuchyne. Ľudia sa tam dostali po tom, čo prešli okolo vianočných stánkov s medovníkmi a rôznymi aranžmánmi. Nechýbala ani tradičná medovníková izba s vôňou škorice, medu, zázvoru, klinčekov a koriandra. Atmosféru v naj umocňovalo prítmie, v ktorom svietili iba plamienky sviečok.
Organizátori tohto podujatia srdečne pozývajú všetkých žiakov základných škôl ako aj širokú verejnosť do priestorov tejto školy aj dnes. Na oslave najkrajších sviatkov roka sa  môžete presvedčiť o zručnostiach stredoškolákov a verejnosť môže načerpať inšpirácie na vianočnú výzdobu svojich domovov.
O akcii sa viac dočítate v budúcom vydaní Piešťanského týždňa. Pozrite si fotogalériu.

((myvideo:1))

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav