Olympiáda troch obcí – zvíťazili Orvišťania

  • Nezaradené
  • 14. septembra 2016, 08:58
  • Autor:vd

Tridsať stupňov v tieni, vôňa kotlíkových gulášov, chuť stretnúť sa, pobaviť, zašportovať a zasúťažiť si v rôznych – nie práve športových disciplínach – to všetko spájalo účastníkov druhého ročníka Olympiády BOVO. Konala sa v sobotu 10. septembra na štadióne v Ostrove. Skratka BOVO zahŕňa začiatočné písmená troch obcí – Bašovce, Ostrov, Veľké Orvište. Aby zachovali spravodlivosť v hodnotení súťaží, medzi inými aj vo varení guláša, zavolali si na pomoc starostov okolitých obcí.

Ak sa teda spýtate, čo spája mená – Pavol Paulovič z Veľkého Orvišťa, Ľubomír Dekan z Bašoviec, Jozef Tkácz z Ostrova a Peter Radošinský z Chtelnice, Miroslav Beňovič z Očkova, Zdenka Vlkovičová zo Šterús, Martin Lednický z Pobedima? Odpoveď znie: Všetci sú starostami, ktorí na jeden deň zahodili starosti za hlavu. Prví traja súťažili spolu s desiatkami ďalších obyvateľov troch „bovo“ obcí, zvyšní štyria hodnotili a rozhodovali o ich umiestnení a výkonoch.

„Tento rok sme sa zišli v Ostrove, minulý rok to bolo vo Veľkom Orvišti a na budúci bude v Bašovciach,“ povedal nám starosta usporiadateľskej obce Jozef Tkácz. Olympiádu, ktorá sa začala dopoludnia cyklistikou, zavŕšili priateľským futbalovým zápasom malí reprezentanti obcí. Futbal si zahrali aj starší obyvatelia, chlapi súťažili v kope jedenástok či hode mechom slamy, netradičnou disciplínou bol bezorientačný beh, najpopulárnejšou preťahovanie lanom. Okrem toho si ľudia zasúťažili v pití či jedení. „Do súťaže v jedení veterníkov sa prihlásil aj starosta obce Veľké Orvište, Palino Paulovič. Ba zastrieľal si i jedenástky,“ veselo skonštatoval jeho kolega z Ostrova.

Starosta J. Tkácz si zahral futbalový turnaj, behal, zúčastnil sa preťahovania lanom a tiež kopal jedenástky. Do tretice – starosta Bašoviec, ktorý deň predtým do polnoci doma krájal cibuľu na chutný kotlíkový guláš, podporil behom charitatívnu akciu. Tento rok totiž dobrovoľníci behali symbolický 60-metrový okruh ako vyjadrenie spolupatričnosti s mladou rodinou z Ostrova, ktorá vychováva choré dieťatko a peniaze použije na účely v súvislosti s liečbou chlapčeka, ktorý má viacero vážnych diagnóz. „Veľmi pekne všetkým ďakujeme, sme vďační za pomoc,“ povedal otec dieťaťa.

Okrem športu a hier boli na štadióne nafukovacie atrakcie, občerstvenie, nechýbala domáca zmrzlina či cukrová vata. Sprievodnou akciou bolo varenie guláša. Do súťaže sa zapojilo pätnásť družstiev. Víťazmi sa stal domáci tím s názvom Co silnice dala. Jeho lídri žartovali: „Ani nevieme, ktorý z našich dvoch gulášov vlastne zvíťazil. Či to bol ten divinový alebo hovädzí, čo sme uvarili, lebo včera sme zrazili mačku…“ Na druhom mieste sa umiestnili majstri kuchári z tímu Som v pohode a tretiu priečku si vybojoval kolektív Harley Davidson.

Na záver rozhodcovia vyhlásili celkové výsledky. Na prvej priečke skončili súťažiaci z Veľkého Orvišťa, druhí boli Ostrovania, tretí Bašovčania. Poháre i odmeny si prevzali na stupienkoch víťazov jednotliví starostovia. Dobrá nálada aj v sprievode harmoniky panovala v Ostrove až do neskorých hodín.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 37, ktoré je v predaji od 13. septembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav