Oheň na pódiu vystriedal dážď, Topfest ukončili predčasne

  • Kultúra a spoločnosť
  • 3. júla 2016, 19:05
  • Autor:A. Mathiasová

Najväčšie rockové šialenstvo
na Slovensku máme opäť za sebou.
Trojdňový maratón hudby,
zábavy, dobrého jedla aj pitia
prilákal na Letisko Piešťany
tisíce ľudí z celej krajiny, ale i
okolitých štátov. Od štvrtka 30.
júna až do soboty 2. júla sa na
dvoch hlavných pódiách vystriedalo
mnoho známych ale i menej
známych kapiel, víkendu dominovalo
spočiatku mimoriadne
horúce počasie, neskôr silná
búrka, ktorá festival Topfest
predčasne ukončila.

Letiskové brány sa pre prvých nedočkavcov začali otvárať už vo štvrtok na poludnie. Čakal na nich obrovský areál vybavený takmer tak dobre ako bežné mini-mestečko. Prejsť od vstupu pri Hornej Strede až k pódiám znamenalo pripraviť sa na poriadne dlhú „štreku“ po pristávacej dráhe letiska, lemovanú z jednej strany stanmi a z druhej atrakciami. Plážové mesto síce nevybavili morom, ale posedenie pod palmami či chodenie po lane nad bazénom s vodou rozhodne nechýbalo. Na bezpečnosť dohliadali sexi plavčíčky, ktoré potešili oko nejedného pánskeho zvedavca.

Svoj gastro-stánok mal neďaleko pláže aj najväčší distribútor pohonných látok na Slovensku. Ťažko však povedať, či tamojší čašníci z pípy skutočne čapovali pivo a z fliaš nalievali alkohol. Hnedastý mok v pohároch tých, ktorí prišli „dotankovať“, príliš nápadne pripomínal benzín. Predavači museli mať opäť veľkú radosť. V stánkoch permanentne postávali zákazníci a kupovali všetko, čo im oči videli. Najviac však „išli“ klobúky, čo bolo podmienené nadmieru horúcim letným počasím. Vo fiktívnom rebríčku si pomyselné druhé miesto zaslúžila palacinkáreň, kam zakotvili ako dospelí, tak i rodičia so svojimi ratolesťami. Bronzovú medailu v návštevnosti má iste tatér, ktorí „Topfesťákom“ dočasne tetoval písmenká aj obrázky. Mladí zaľúbenci si dávali spoločné motívy, iní premýšľajúc o reálnom tetovaní len testovali, ako budú s obrázkom vyzerať. Veď predsa… „Kerka“ vraj vydrží maximálne 10 dní. A to je tak akurát i pre letné lásky.

Prechádzka po promenáde skutočne stála za to. Toľko svetov na jednom chodníku sa na Slovensku vidí málokedy. Potetovaní drsňáci, holohlaví machri, vyfintené slečny, ale aj celé rodiny s len niekoľko týždňovými bábätkami, Indián zo stánku a cudzinci či domáci sa postretali na letiskovej dráhe.

Už od štvrtka sa o poriadok v areáli staralo niekoľko brigádnikov, ktorí usilovne chodili pomedzi ľudí a zbierali odpadky zo zeme i stolov. Vďaka týmto ľuďom tak letisko nepôsobilo ako čierna skládka, ale kultivovaný priestor na zábavu.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 27, ktoré je v predaji od 4. júla.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav