Hody Trebatice aj s veľkolepým ohňostrojom z Topfestu

  • Kultúra a spoločnosť
  • 16. augusta 2016, 08:22
  • Autor:vd

Dostať sa do VIP zóny na festival
Hody Trebatice znamenalo nielen
získať modrú pásku s označením
Topfest, ale podobne ako na festivale
rovnakého mena, ale i v Červeníku
či na Lodenici, mať možnosť
z absolútnej blízkosti sledovať
dianie na pódiu, nechať sa ohlušiť
riadnou dávkou decibelov z obrovských
reproduktorov a ešte mohutnejšou
razantnosťou energie účinkujúcich
a ich poslucháčov. Fotograf
bol medzi nimi – mohol cucať
z jedných aj druhých a zväčšovať
objem vlastnej energie – až na
prasknutie! O tom sú hody, o nasýtení
nielen žalúdka, ale aj vnemov
či zmyslov.

Až prekypia z hrnca. Radosť, pohoda, dobrá nálada, pivečko, vínečko, muzička, vrúcne objatia podgurážených, ešte vrúcnejšie bozky zamilovaných a smutné pohľady tých, čo sa nemajú s kým tlačiť na pol metri štvorcovom a sledovať sobotňajší nočný ohňostroj, ušanovaný z Topfestu, aký už dávno nezažila žiadna iná obec v okolí. Trval hádam aj dvadsať minút a konkuroval všetkým rojom Perzeíd, ktoré sa kedy zablysli na augustovej oblohe.

Organizátor aj tento rok siahol v dňoch 12. a 13. augusta po už publikom dobre otestovaných kapelách. Väčšina z nich nevymýšľala a hrala to, čo sa ľuďom najviac páči. Trebatice spievali spolu s nimi. A nielen Trebatice – aj Piešťany, Veselé, Vrbové, Nižná, Trnava, Krakovany, Šípkové, Borovce, Madunice, Moravany nad Váhom, Banka, Rakovice, Dubovany či Chtelnica. Bavili sa i ľudia Hody Trebatice aj s veľkolepým ohňostrojom z Topfestu spoza Havrana či iných končín. Bolo ich tam dosť na dobrú zábavu, spev, mávanie rukami či svietenie „čertovými rožkami“.

„Som naozaj rád, že do Trebatíc sa nám podarilo dostať špičku slovenskej a českej hudobnej scény. O skvelú zábavu sa postará Hex, Gladiator, Heľenine oči, Tiktaci, The Paranoid a ďalší umelci. Príde aj Čechomor, ktorý na podujatí tohto typu naozaj nemôže chýbať. Okrem skvelej hudobnej produkcie sme znova pripravili aj množstvo atrakcií pre deti, verím, že potvrdíme status výborného rodinného festivalu,“ povedal ešte pred festivalom Dušan Drobný z agentúry Topfest.

Viac sa dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 33, ktoré je v predaji od 16. augusta.

0 Shares

Najnovšie správy

Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila