Deň detí v meste pod šikmou vežou vo veľkom štýle

  • Nezaradené
  • 7. júna 2016, 14:31
  • Autor:vd

Oslava Dňa detí bola vo Vrbovom vo veľkom štýle. Najskôr sa školákmi a škôlkarmi zaplnila v piatok 3. júna predpoludním nielen tribúna a trávnik mestského futbalového štadiónu, ale aj priľahlé plochy. Dobrovoľní hasiči, polícia, psovodi i miestni výrobcovia záchraniek pripravili pre najmenších darček bez peňazí. Vložili do neho iba svoje úsilie a chuť urobiť radosť.

Knižničiarka Bianka Dingová asistovala majstrovi cukrárovi pri rozdávaní modrej cukrovej vaty, na ktorú čakali celé davy detičiek. Hasiči poskytli školákom možnosť vyskúšať si, ako striekajú útočné prúdy vody z cisterny, policajti dozorovali spúšťanie sirén v služobných autách a tiež prezentovali svoju činnosť. Deti mali možnosť vidieť zásah vycvičeného psa, ktorý polapil kriminálnika, sanitkári vyložili z auta špeciálne nosidlá, ktoré sa dali nastaviť na kreslá a na koľajničkách vozili zvedavcov hore-dole.

Deň detí bol tento rok v réžii radnice a odohral sa aj v priestoroch špeciálnej školy. Na Základnej škole na Komenského ulici starší žiaci povzbudzovali futbalistov, ktorí zohrali priateľský futbal medzi žiakmi „hornej a dolnej školy“. Oslavy koordinoval a vymyslel nový pracovník mestského úradu z útvaru kultúry a športu Branko Remiáš. Okrem už spomínaných činností sa na trávniku štadióna prezentovali cvičenci capoeiry. V špeciálnych kostýmoch prezentovali kombináciu tanca, akrobacie a bojového umenia. Učili capoeiru za zvukov hudobných nástrojov. Deti napodobňovali cvičenca, kamaráti ich z tribúny povzbudzovali.

Program pokračoval popoludní, ale už pod dozorom rodičov, pred Domom kultúry. Pozornosť patrila divadielkam, predstaveniu novej knihy Braňa Jobusa a Miroslava Kasprzyka, deti si mohli vytvoriť módne kvetinové čelenky, maľovalo sa tu na tvár a sledoval program v podaní žiakov Cirkevnej základnej umeleckej školy, Tanga ansámbla, Divadielka Piki. V závere sa opäť prezentovala Capoeira Abadá. Hladoši dostali guláš zadarmo.

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 23, ktoré je v predaji od 7. júna.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav