Predškoláčika – dopraváčika vyhrali drobci z MŠ A. Dubčeka

V poradí ôsmy ročník obľúbenej dopravnej súťaže s názvom Predškoláčik – dopraváčik sa aj tento rok uskutočnil v réžii Mestskej polície (MsP) v Piešťanoch.

(Autor: vd)

V priestoroch Materskej školy na Detvianskej ulici sa vo štvrtok 23. mája súťažilo nielen v jazde na kolobežkách na dopravnom ihrisku, ale aj vo vedomostných testoch. Aby škôlkari, ktorí nesúťažili, zmysluplne strávili čas spolu s učiteľkami, zabezpečili im organizátori prehliadku policajnej a hasičskej techniky či výzbroje.

Všetkých prítomných privítal v úvode primátor mesta Peter Jančovič, ktorý si cvične prešiel na kolobežke celú súťažnú dráhu, na ktorej nechýbali semafory, priechody pre chodcov či okružná križovatka. Policajná preventistka Viera Dominová deťom vysvetlila princíp súťaže a náčelník MsP Marcel Mihalik upriamil pozornosť detí na prítomnosť hasičskej a policajnej jednotky.

Kým súťažiace deti bojovali o prvenstvo, ich „spoluškôlkari“ sa predháňali v tom, komu polícia nasadí putá, komu dajú hasiči či policajti prilbu, kto si v zásahových autách na chvíľu posedí a potočí volantom, kto vyskúša bicepsy „nabúchaného“ príslušníka hasičského a záchranného zboru, kto si môže poťažkať vysielačku, kto nasadí bezpečnostnú vestu a ako funguje hasičská striekačka.

Medzitým sa na kolobežkách rozbehli za úspešnou jazdou zručnosti, kde zvládli hravo semafory, okružnú križovatku a základné dopravné značky súťažiaci predškoláci. Ďalší s ceruzkou v ruke riešili vedomostné testy – to všetko pod odborným dohľadom členov MsP.

Súťažilo sa v družstvách, pričom prvenstvo si vybojoval tím MŠ A. Dubčeka, striebro získali domáci škôlkari z Detvianskej a na tretej priečke sa umiestnilo družstvo z Cirkevnej materskej školy sv. Michala Archanjela. Medzi jednotlivcami sa najviac darilo Amálii Mikušovej z MŠ A. Dubčeka, druhý bol Michael Piroh a tretí Ondrej Kozár, obaja z MŠ Valová. Víťazi získali diplomy a medaily.

0 Shares

Najnovšie správy

sobota, 27. júla 2024
Meniny má Božena, zajtra Krištof