Vo Vrbovom venovalo krv tridsať darcov

V Kúrii Mórica Beňovského sa v stredu 22. mája konal jedenásty ročník Jarnej kvapky krvi vo Vrbovom. Galéria sa zmenila na odberovú miestnosť s lôžkami, ktoré si so sebou priniesli pracovníci Národnej transfúznej stanice Trnava.

Tento tím členov Ms SČK z Vrbového už roky organizuje Jarnú kvapku krvi. (Autor: Pavel Plencner)

Hoci sa organizátorom z Miestneho spolku Slovenského Červeného kríža vo Vrbovom zaregistrovalo 35 záujemcov o darcovstvo, pätnásť mužov a dvadsať žien, lekárka musela z rôznych zdravotných dôvodov siedmich vyradiť. V tento deň svoju krv už po 105-krát daroval Jozef Marcius z Vrbového. Ďalší obyvateľ mesta, Miroslav Halama, absolvoval v kúrii svoj 78. odber a Vrbovčanka Iveta Radošová darovala krv 55-krát. Medzi bezpríspevkovými darcami boli tiež štyria nováčikovia – prvodarcovia.

Fotograf Pavel Plencner zachytil na snímke nielen darcov, ale aj celý tím organizátorov, ktorí opäť tak ako po iné roky motivovali ľudí zo širokého okolia, aby darovali svoju krv tým, ktorí ju akútne potrebujú. V kúrii známeho svetobežníka ju darovali nielen domáci darcovia, ale aj obyvatelia okolitých obcí – zo Šípkového, Dechtíc, Piešťan, Lančára i Krakovian.

Po odovzdaní krvi Vrbovčania darcov pohostili gulášom a k nemu nechýbalo aj niečo tekuté.

0 Shares

Najnovšie správy

sobota, 27. júla 2024
Meniny má Božena, zajtra Krištof