Hasiči bojovali s ohňom aj so zúrivými psami

Pri dopravnej nehode autobusu na Ulici A. Hlinku v Piešťanoch sa v utorok 23. apríla popoludní zranili dve osoby. Muž mal tržnú ranu na hlave a žena udreté koleno. Privolaní hasiči im poskytli prvú predlekársku pomoc a zraneného muža odviezli záchranári na ošetrenie do nemocnice. Pani pokračovala v jazde autobusom.

Vodička v obci Prašník narazila do betónového múrika a jej auto sa prevrátilo nabok. (Autor: OR HaZZ Piešťany)

V piatok 26. apríla okolo pol deviatej ráno sa na diaľnici D1 v smere Piešťany – Trenčín rozhorelo osobné auto. S menším požiarom v motorovej časti vozidla si poradil ešte pred príchodom hasičskej jednotky vodič. Príslušníci HaZZ ohraničili miesto nehody kužeľmi a pre istotu ešte prekontrolovali auto termokamerou, aby sa ubezpečili, že sa opäť nevznieti.

Z rómskej osady v obci Prašník sa v piatok napoludnie valil čierny dym. Osadníci tam spaľovali odpad, ale oheň uhasili ešte pred príchodom hasičov. Keď dorazili piešťanskí hasiči, už tam bola i polícia. Hasiči mali prekontrolovať miesto, no bránili im v tom zúrivé psy, takže zásah bol o túto skutočnosť náročnejší.

V piatok 26. apríla o druhej hodine popoludní došlo k dopravnej nehode troch osobných áut na ceste na diaľničnom nadjazde v smere na Trebatice. O nehode, kde štyria účastníci vyviazli aj napriek zdemolovaným vozidlám len s ľahkými zraneniami, píšeme na inom mieste novín.

V sobotu 27. apríla okolo druhej popoludní horeli v obci Banka na Ulici Janka Alexyho dve veľkokapacitné odpadové nádoby. Jeden kontajner zhorel celý, druhý čiastočne obhorel. Na likvidáciu požiaru použili hasiči vysokotlakový prúd vody.

Minulú sobotu podvečer mala šťastie v nešťastí vodička osobného auta. Narazila do betónového stĺpika, jej auto ostalo v protismere prevrátené nabok, pričom blokovalo oba jazdené pruhy. Keď na Prašník dorazili hasiči, žena vyviazla bez zranení a sedela už v policajnom aute. Hasiči jej pomohli aj s mobilom a dokladmi, ktoré mala na ťažšie dostupnom mieste v prevrátenom aute, takže po ne išiel najmladší a vzrastom najmenší hasič, aby jej potrebné veci doniesol. Po zdokumentovaní nehody mohlo byť auto prevrátené nazad na kolesá a čakalo sa na odťahovku.

Do obce Prašník smerovala hasičská jednotka z Piešťan aj v nedeľu 28. apríla, pretože sa tam v smere na Podkylavu zrútil v silnom vetre strom na cestu. Hasiči ho popílili, odpratali a cestu očistili. Riadili tiež premávku.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 20. mája. Tento deň Medzinárodným dňom klinických experimentov, Medzinárodným dňom stepu a Svetovým dňom masmédií. Meniny má…
  • 20.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 19. mája. Tento deň je Svetovým dňom hepatitídy. Meniny má Gertrúda.
  • 19.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 21. mája. Tento deň je Svetovým dňom kultúrnej rozmanitosti pre dialóg a rozvoj. Meniny má Zina.
  • 21.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 21. mája 2024
Meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána