Na Technickej olympiáde boli najlepší žiaci zo ZŠ Brezová

Technické myslenie aj praktickú schopnosť riešiť tvorivé úlohy preukázali na konci minulého roka žiaci základných škôl počas 14. ročníka krajskej Technickej olympiády, ktorá sa konala na Strednej odbornej škole technickej (SOŠT) v Piešťanoch.

Žiaci v kategórii „A“ súťažili vo dvojiciach a vyrábali špachtľu. (Autor: vd)

Súťaže sa zúčastňujú víťazi školských kôl, žiaci ôsmeho a deviateho ročníka základných škôl a tretieho a štvrtého ročníka osemročných gymnázií, ktorí tvoria kategóriu „A“ ako súťaž dvojíc. Starší žiaci základných škôl a prváci a druháci osemročných gymnázií tvoria kategóriu „B“, kde súťažia jednotlivo.

Trojica najlepších v kategórii „B“

Technická olympiáda mala dve časti: teoretickú a praktickú. Teoretická prebiehala formou riešenia vedomostných testov, v praktickej časti žiaci zhotovovali výrobok podľa zadania.

Ako uviedla zástupkyňa riaditeľa piešťanskej SOŠT Daniela Kulíková, „v tomto ročníku súťažiaci A-kategórie mali za úlohu zhotoviť podľa technického výkresu z pripraveného materiálu pomocou nástrojov a náradia výrobok – špachtľu. Súťažiaci B-kategórie vyrábali brúsidlo na ceruzky. Žiaci ukázali veľmi dobré teoretické vedomosti a praktické zručnosti.“

Umiestnenie v kategórii „A“:

1. miesto: Lukáš Moravčík, Samuel Mesák – ZŠ Brezová, Piešťany

2. miesto: Denis Kramarič, Adrian Janech – ZŠ s MŠ Chtelnica

3. miesto: Timotej Janovský, Patrik Kabát – ZŠ s MŠ Drahovce

Výsledky kategórie „B“:

1. miesto: Lukáš Kabašta – ZŠ Brezová, Piešťany

2. miesto: Dávid Zurek – ZŠ s MŠ Drahovce

3. miesto: Patrik Miškov – ZŠ F. E. Scherera, Piešťany

0 Shares

Najnovšie správy

sobota, 27. júla 2024
Meniny má Božena, zajtra Krištof