K požiaru domu v Moravanoch povolali aj služobného psa

V Moravanoch nad Váhom horelo v utorok 14. novembra prvé poschodie rodinného domu.  Obyvatelia ulice nás upozornili na sériu výbuchov, ktoré požiaru predchádzali. Do Moravian operačné stredisko povolalo políciu, záchranárov aj hasičov. Hasiči z Piešťan, Trnavy, Hlohovca aj členovia DHZO Moravany nad Váhom zasahovali v hustom zadymení v autonómnych dýchacích prístrojoch.

Majiteľ domu sa síce nadýchal splodín, ale podľa hasičov, mal odmietnuť ďalšie ošetrenie. Výbuch mal pochádzať z kotla. Ešte na druhý deň, v stredu 15. novembra predpoludním bola v dome polícia aj zisťovateľ požiaru, na pomoc si doviedli aj špeciálne vycvičeného psa.

Hasiči vyrážali do Moravian okolo siedmej hodiny večer. Keď k miestu udalosti prišli, výbuchy už nepočuli, ale celé prvé poschodie bolo zachvátené plameňmi a bolo husto zadymené. Na likvidáciu požiaru použili piešťanskí hasiči dva vysokotlakové prúdy a jeden „cé“ prúd vody. Cez oblok vyhadzovali horiace predmety z domu, ktoré potom dohášali vonku. Bolo potrebné prekontrolovať všetky priestory v dome, ba aj jeho okolie, aby neprišlo k vznieteniu ohňa. Podľa našich informácií, piešťanskí hasiči opúšťali Moravany okolo jedenástej v noci.

Podľa hovorkyne Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trnave Leny Košťálovej, predbežnú škodu odhadli na sumu 80 000 eur. „Svojim včasným a odborným zásahom sa podarilo hasičom uchrániť majetok v hodnote 100 000€. Príčina vzniku požiaru je v súčasnej dobe v štádiu šetrenia,“ dodala hovorkyňa.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián