Vytvorte deťom útulný kútik na čítanie so sedacím vakom

  • Piešťanský týždeň / Inzercia
  • 13. októbra 2023, 15:56

Aby sa mohli deti stratiť vo svete fantázie a naplno sa ponoriť do rozprávkovkových príbehov v knihách, je dôležité, aby mali zabezpečené maximálne pohodlie. Docieliť to je skutočne jednoduché! Stačí sa spoľahnúť na detské sedacie vaky!

Prečo práve sedacie vaky?

Klasický tvar v kombinácii s množstvom polyesterových guľôčok vo vnútri sedacieho vaku sa dokonale prispôsobí telu, poskytne mu oporu a zlepší držanie tela. Detské sedacie vaky sú teda komfortným a zároveň zdraviu prospešným prvkom do kútika, kde si môžu vaše ratolesti dopriať oddych i zábavu.

K dostaniu sú v rôznych veľkostiach i dizajnoch – deti tak môžu hmatom aj zrakom objavovať rôzne textúry, farby a motívy, ktoré sú tu obsiahnuté. U chlapcov sú veľmi obľúbené napríklad sedacie vaky v podobe futbalovej lopty.

Vhodne zvolený materiál detských sedacích vakov zároveň zabezpečuje jednoduchú údržbu i životnosť.

Výber ideálneho miesta pre kútik na čítanie

Kútik na čítanie musí byť pochopiteľne umiestnený čo najďalej od rušivých elementov, ako je napríklad televízia, aby sa deti mohli sústrediť. Nemusí byť nevyhnutne súčasťou detskej izby. Aj v tomto prípade oceníte všestranné sedacie vaky pre deti. Ich výhodou totiž je, že sa dajú jednoducho premiestňovať. Útulný kútik tak pokojne môžete v teplých letných mesiacoch vytvoriť aj na záhrade v tieni stromov.

Dôležité je tiež zabezpečiť dostatok svetla, preto by malo byť v blízkosti okno, cez ktoré bude dnu prúdiť denné svetlo. V opačnom prípade nezabúdajte na kvalitné umelé osvetlenie, v tomto prípade môže ísť aj o rôzne svetelné reťaze, ktoré budú zároveň pútavou dekoráciou.

Ďalšie pohodlné doplnky

Ako už bolo spomenuté, kútik na čítanie by sa mal vyznačovať hlavne pohodlnosťou. Okrem sedacích vakov tak môžete siahnuť aj po ďalších mäkkých prvkoch. Čo tak doplniť vak podnožníkom? Deti ho môžu používať ako podpierku pod nohy a v prípade, že k nim na návštevu a spoločné hry zavíta kamarát, môže slúžiť aj ako doplnkové sedenie. Chýbať by nemali ani veľké vankúše a koberec pod nohy pre maximálny tepelný komfort.

Tak ako? Pustíte sa aj vy do vytvorenia útulného čitateľského kútika pre svoje ratolesti?

Zdroj foto: SeventyFour / Shutterstock.com

(inz.)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 6. mája. Tento deň Medzinárodným dňom bez diét. Meniny má Hermína.
  • 06.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 6. mája 2024
Meniny má Hermína, zajtra Monika