Preklady, na ktoré sa môžete spoľahnúť

  • Piešťanský týždeň / Inzercia
  • 13. júna 2023, 14:27

Museli ste niekedy absolvovať proces úradného prekladu svojich dokumentov? Môže to byť celkom náročný proces, najmä ak sa pripravujete na dôležitý pracovný pohovor alebo obchodné stretnutie so zahraničným partnerom a ste v časovom sklze.

Blízko pri vás

Úradný preklad je overený preklad dokumentu do cudzieho jazyka, ktorý uznávajú vládne organizácie a iné oficiálne subjekty. To znamená, že ak potrebujete predložiť svoje dokumenty (výpisy z registrov, diplomy, lekárske správy, atď.) v cudzej krajine, úradný preklad je nevyhnutný. Zamerajte sa napríklad na preklady v Bratislave, Piešťanoch či v Trnave, ak by ste potrebovali doručiť či vyzdvihnúť originál prekladaného alebo preloženého dokumentu.

Zvýšte svoje šance

Pokiaľ ide o pracovné pohovory, preklad môže mať zásadný význam. Predstavte si, že sa uchádzate o vysnívanú prácu v inej krajine a požiadali vás, aby ste predložili svoj životopis a ďalšie dôležité dokumenty. Tieto sú však vo vašom rodnom jazyku, ktorému personalista nebude rozumieť. Tu sa hodia úradné preklady, aj keď nemusia byť vyžadované.

Vďaka overeným a kvalitným prekladom od úradného prekladateľa si náborový manažér ľahko prečíta a pochopí vašu kvalifikáciu a skúsenosti, čím sa zvýšia vaše šance na získanie práce prípadne zahraničného partnera.

Podobne aj vo svete podnikania sú úradné preklady kľúčové pre bezproblémovú komunikáciu. Či už rokujete o zmluvách alebo spolupracujete so zahraničnými partnermi, profesionálne preložené dokumenty môžu zabrániť akýmkoľvek nedorozumeniam alebo nesprávnej komunikácii. Okrem toho to dokazuje vašu snahu o zabezpečenie jasnosti a transparentnosti vo vašich rokovaniach.

Ak sa teda chystáte presťahovať do zahraničia za prácou alebo rozšíriť svoje podnikanie na medzinárodnú úroveň, nezabudnite si nechať dokumenty úradne preložiť profesionálnou prekladateľskou agentúrou či úradným prekladateľom.

(inz.)/ Zdroj obrázku: Dean Drobot / Shutterstock.com

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián