Lásku pretavujú do skvostných diel z handričiek

  • Kultúra a spoločnosť / Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
  • 23. decembra 2022, 00:02

V Piešťanskom informačnom centre sa výstavou venovanou vianočnej tematike prezentovali na začiatku decembra členky patchwork klubu. Svoje umelecké predmety tu verejnosti tradične prezentovala aj piešťanská keramikárka Jana Bayer.

V priestoroch na Pribinovej ulici bolo možné obdivovať originálne textilné diela – pestrofarebné vianočné dekorácie, obrúsky, stromčeky, adventné kalendáre, šperky, handerné zvieratká, bábiky a vianočné ozdôbky. Tvorivo zamerané ženy vystavovali i dámske tašky zošité z nespočetného množstva handričiek, veľké farebné deky, prestierania s aplikáciami, peňaženky, košíky, kvety či záložky. Ako sme už uviedli, výstavu ozvláštňovali diela z keramiky.

Keramikárka Jna Bayer so svojou mamou, pani Okenkovou.

Súbor ladil a dotváral kolorit expozície prezentujúcej šikovnosť, nápaditosť a remeselnú zručnosť členiek Patchwork klubu Piešťany. Ten v súčasnosti vedie bývalá tesláčka, Viera Krásna z Piešťan, ktorá na vernisáži uviedla: „Vystavuje tu asi dvanásť členiek nášho klubu. Schádzame sa vždy v prvé dve soboty v mesiaci o pol desiatej dopoludnia v klube Svornosť na Vážskej ulici. Tam máme šijacie stroje. Vopred sa dohodneme, čo budeme robiť. Ak má niekto záujem, radi ho medzi sebou privítame. Pre mesto sme v čase korony šili rúška, pre deti Ukrajincov deky a podušky, pre seniorov z Vily Julianna podsedáky a pre choré deti, ktoré prídu do nemocnice na urgent, hračky.“

Väčšina z vystavujúcich žien rieši vianočné darčeky či ozdôbky na stromček tak, že ich pre seba i svojich blízkych vyrobí. Láska pretavená do farebných vecičiek, ktoré krášlia domácnosti, potom hreje nielen na Vianoce, ale aj po celý rok.

(vd), foto: autor/archív klubu

0 Shares
Súvisiace články
Poznala som muža, ktorý bol celý život dieťaťom. Volali ho Janík. Rád sledovával smetiarov. Tí mu vždy zamávali, ba raz…
  • 21.12.2022, 18:16
  • Editoriál / História / Kraj / Kultúra a spoločnosť / Piešťanský týždeň / Región

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián