Němečkova výstava končí už v nedeľu

Akademický architekt a profesionálny výtvarník Róbert (Viktor) Němeček vystavuje v Piešťanoch. Galéria Domu umenia je plná jeho obrazov už od 3. novembra, i keď slávnostná vernisáž sa uskutočnila minulý týždeň – v utorok 22. novembra. Výstavu Fragmenty si môžete pozrieť ešte do nedele.

Róbert Němeček. (Autor: am)

Na úvod slávnostnej vernisáže hostí privítala riaditeľka Domu umenia Edita Bjeloševičová. Okrem toho, že vyjadrila radosť z uskutočnenej výstavy, predstavila aj kurátora Norberta Šlachtu a i autora Róberta (Viktora) Němečka. O kultúrny vklad sa postarali študentky Súkromného konzervatória Dezidera Kardoša.

Prítomným sa prihovoril aj kurátor. „Výstava obrazov Róberta Němečka je jedinečná. Jednak ma na Dome umenia fascinuje, že je to magické miesto, ale tiež je významná návštevnosť. Počas všetkých podujatí, ktoré realizuje, sa ľudia prejdú aj cez priestory galérie. Práve tým galéria plní význam – ľudia expozíciu vidia, je dostupná,“ uviedol Šlachta, ktorý návštevníkom priblížil umelecký život autora, jeho významné úspechy a získané ocenenia.

„Keď som to tak počúval, podchvíľou som rozmýšľal, o kom to Norbert hovorí. Bolo toho toľko, že azda nie je možné, aby to človek prežil. Najhoršie je, že to len tak prebehlo,“ zamyslel sa Němeček, ktorý s úsmevom poznamenal, že ho tvorba baví a drží pri živote, no výtvarník by nemal veľa rozprávať, lebo jeho dielo by malo hovoriť samo za seba. S humorom dodal: „Hádam to ľudia nepozahadzujú a niečo po mne ostane.“ Expozícia je prístupná do 4. decembra, pričom výstavné priestory sú otvorené vždy v utorok až piatok od 14. do 17. hodiny a v sobotu a nedeľu od 14. do 18. hodiny. Ak by ste ju nestihli, niektoré Němečkove diela nájdete aj v stálej expozícii slachta.gallery v Trnave.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín