O prvý adventný koncert v Dome umenia sa postará Lúčnica

V piešťanskom Dome umenia sa koncom novembra začne predvianočné obdobie. Odštartuje ho spevácky zbor a orchester Umeleckého zboru Lúčnica. Prvý adventný koncert umelci odohrajú v stredu 30. novembra o 19.00 h vo veľkej sále.

Prvý adventný koncert v Dome umenia sa uskutoční v stredu 30. novembra o 19.00 h. (Autor: am)

Štvortýždňové obdobie adventu je pre veriacich najmä časom duchovnej prípravy a pokánia pred slávením Vianoc. Je to obdobie tichého zamyslenia i radostného očakávania, ktoré je umocnené hudbou. Tá nás obklopuje a povznáša, preto aj spevácky zbor a orchester Umeleckého súboru Lúčnica pripravili Adventný koncert, na ktorom uvedú sakrálne i svetské diela, ktoré duchovne oblažia poslucháča.

V dielach svetových aj domácich autorov diváci nájdu zbožnosť, oslavnosť, pokoru i radosť. Zaznejú a cappella zborové sakrálne skladby, no hráči sa predstavia aj na netypických hudobných nástrojoch – na cimbale, fujare a panovej flaute, rozozvučia sa husle a zaspievajú mladí ľudia obdarení láskou k spevu. V programe odznejú diela svetových a domácich autorov s tematikou adventu a Vianoc. Sólovo sa predstaví sopranistka Zuzana Weiserová a organista Marek Janko. Umeleckým vedúcim súboru je Martin Sleziak, spevákov diriguje Elena Matušová. Program bude trvať jednu hodinu. Vstupenky si môžete zakúpiť v sieti Ticketportal alebo v pokladni Domu umenia za 12 eur. Rezervovať sa dajú prostredníctvom webu navstevnik.sk.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava