Centrum zaplnili odpadky

Ako na skládke – tak vyzeralo počas minulého víkendu Vajanského námestie, ktoré je akousi vstupnou bránou do centra Piešťan. Takýto neporiadok by však nemal končiť mimo smetných nádob na žiadnom mieste, nielen v centre.

(Autor: am)

Znovu preto pripomíname, že škatule, tašky, vrecia a ďalšie veci, odložené vedľa koša, tvoria nelegálnu skládku, keďže zberová spoločnosť vyváža iba to, čo je v kontajneroch. Rovnako to platí o kočíkoch, hračkách, poličkách a podobne.

Každá odpadová nádoba je určená na iný druh odpadu. Nič iné sa do nej nemá hádzať, pretože ak je obsah kontajnera príliš „pomiešaný“, poputuje nie na triediacu linku, ale na skládku.

Veľké škatule je nutné pred vyhodením natrhať na kusy. Nikto iný ako pôvodca odpadu to totiž nespraví. Veľký kus kartónu zablokuje kontajner a znemožní ostatným obyvateľom vyhadzovať ďalšie odpadky. Nadrozmerný odpad, rovnako i všetko to, čo sa nezmestí do košov, patrí na zberný dvor, ktorý sa nachádza na Žilinskej ceste 122. Odpad Piešťanci odovzdávajú bezplatne, platí sa len za drobný stavebný odpad (0,05 eura za kilogram).

Netreba zabúdať, že kým takýto vývoz odpadu, resp. správne umiestnenie odpadkov do príslušného kontajnera je zadarmo, za likvidáciu čiernych skládok, ktorými sú aj kopy neporiadku pri kontajneroch, platíme všetci. Nehovoriac o zníženom komforte ostatných obyvateľov a zbytočnom lákadle pre hlodavce.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 19. mája. Tento deň je Svetovým dňom hepatitídy. Meniny má Gertrúda.
  • 19.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 19. mája 2024
Meniny má Gertrúda, zajtra Bernard