Priamo z New Yorku premietnu La traviatu

Dvadsiate štvrté Piešťanské rendezvous prináša jednu z najznámejších opier vôbec. V sobotu 5. novembra o 18.55 h sa na plátne Domu umenia objavia umelci počas priameho prenosu z Metropolitnej opery v New Yorku, a to v slávnej La traviate.

© metopera.org

Známu operu zložil Giuseppe Verdi v polovici 19. storočia na námet Dumasovho románu Dáma s kaméliami. Je to nesmrteľné dielo plné priezračnej a dojímavej hudby, v ktorom sa nádherne prelína svet talianskeho belcanta so silným emotívnym výrazom. La traviata „prežila“ svoju neúspešnú premiéru v roku 1853 a stala sa jednou z najobľúbenejších opier. Po rozsiahlych Verdiho drámach Rigoletto a Il Trovatore jej intímny rozsah a námet inšpirovali skladateľa k vytvoreniu viacerých z jeho najhlbších a najsrdečnejších skladieb. Titulná rola „padnutej ženy“ zaujala predstavivosť divákov aj účinkujúcich svojimi nevyčerpateľnými vokálnymi a dramatickými možnosťami – a výzvami. Violetta je považovaná za vrchol sopránového repertoáru.

V sobotu 5. novembra sa ako Violetta predstaví divákom Nadine Sierra, partnerom tejto tragickej postavy kurtizány v role milenca Alfreda je tenor Stephen Costello. Luca Salsi sa predstaví ako Giorgio Germont, Alfredov odmietavý otec. Predstavenie diriguje Danielle Callegari.

Romantickú operu v troch dejstvách premieta na Slovensku len Dom umenia Piešťany. Vstupenky na podujatie si môžete zakúpiť priamo v pokladni alebo si ich rezervujte prostredníctvom portálu www.navstevnik.sk.

0 Shares

Najnovšie správy

sobota, 27. júla 2024
Meniny má Božena, zajtra Krištof