Včera horel byt v Ostrove

  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
  • 25. októbra 2022, 12:08

Včera podvečer vyrážali hasiči k požiaru do obce Ostrov. Dym sa valil z bytového domu na Blatinskej ceste. Ešte pred príchodom jednotky sa o uhasenie požiaru pokúšal starosta obce Jozef Tkácz.

Operačné stredisko vyslalo dňa 24. októbra 2022 po 17-tej hodine hasičov z Piešťan a Trnavy k požiaru bytu na ulici Blatinská v obci Ostrov. Do príchodu hasičských jednotiek sa pokúšal byt na prvom nadzemnom podlaží uhasiť starosta obce práškovými hasiacimi prístrojmi a 2 “D“ prúdmi z hydrantovej siete bytového domu. Likvidačné práce boli zahájené natiahnutím útočných prúdov cez dvere do bytu cez dvere balkóna zvonka. Zasahujúci príslušníci odstavili bytovú jednotku od prívodu zemného plynu. Pre silné zadymenie zasahovali v autonómnych dýchacích prístrojoch. Pri udalosti zasahoval aj Dobrovoľný hasičský zbor obce Vrbové. V čase udalosti boli obyvatelia bezpečne evakuovaní na voľnom priestranstve pred bytovým domom. Na následné odvetrávanie zadymených priestorov bytu bola použitá pretlaková ventilácia. Následkom požiaru vznikla majiteľovi bytu škoda vyčíslená na sumu 70 000 €. Hasičom sa podarilo uchrániť majetok v hodnote 200 000 €. Príčina vzniku požiaru je v súčasnej dobe v štádiu vyšetrovania.

KRHaZZ

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 15. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom odporcov vojenskej služby, Svetovým dňom atletiky, Svetovým dňom rodiny a…
  • 15.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 13. mája. Tento deň Dňom tulipánov. Meniny má Servác.
  • 13.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 16. mája 2024
Meniny má Svetozár, zajtra Gizela