Spev kohúta prilákal stovky ľudí, zahrajú ho opäť

Predstavenie, ktoré pre pandemické opatrenia nemohlo byť odohrané v pôvodnom termíne, posunom dátumu ani zďaleka neutrpelo. Ba naopak, veľká sála Domu umenia Piešťany bola plná divákov, ktorí sa dívali, smiali či zamýšľali. Ak ste sa pre obsadenosť vstupeniek na predstavenie Spev kohúta v podaní Radošinského naivného divadla v pondelok 25. apríla nedostali, máte ďalšiu šancu. V stredu 8. júna ho Radošinci odohrajú v Piešťanoch opäť.

(Autor: am)

Príbeh je pútavý, pretkaný vtipnými hláškami a piesňami. Spev kohúta hovorí o tom, že sú medzi nami takí, čo bývajúc v meste túžia po idylickom živote v dedine (podobnú túžbu po meste majú aj mnohí dedinčania). Žiť v dedine, kde je dobrý vzduch, zdravé životné prostredie a írečité, dôverné medziľudské, naozaj susedské vzťahy. To si myslia aj mestskí Bečkovci, ktorí sa presťahujú do vysnívaného typického dedinského domu, kde spolu so susedmi z rôznych aj protichodných spoločenských vrstiev chcú inak a nanovo žiť vidiecky idylický život. Darí sa im to dovtedy, kým zrazu nezačne nadránom o štvrtej za vedľajším domom a dvorom výrazne kikiríkať kohút, a takým hlasitým spevom, že nedá okolitým susedom spať. Zrazu je po idyle, nastupuje každodenná tvrdá realita. Treba si na svojráznych susedov a spev kohúta zvykať.

Dramatik Stanislav Štepka túto všeobecne známu situáciu využíva na podrobné a aj neľútostné skúmanie rôznych ľudských postojov a charakterov. A práve v tom treba hľadať ťažisko trpkej komédie, v ktorej sa Štepka pozerá na dedinu a jej obyvateľov s jeho typickou radošinskou optikou humoru a s nadhľadom. Jedni susedia vravia, že v dedine je to normálne, a treba to brať s rešpektom, keď kikiríka kohút, iní si myslia opak, a tak sa po spoločnej debate rozhodnú hľadať rázne riešenie. Lenže dá sa v takejto situácii, teda pri rannom speve kohúta, nájsť jednoznačné riešenie?

Vstupenky na júnové predstavenie si môžete zakúpiť na stránke ticketportal.sk alebo si ich môžete rezervovať online na navstevnik.sk. Pokladňa Domu umenia, kde máte možnosť si lístky kúpiť, je otvorená v pondelok až piatok od 14.00 do 17.00 h a hodinu pred podujatiami. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav