Vedenie Fakultnej nemocnice pracuje na projekte výstavby novej nemocnice v Trnave

  • Piešťanský týždeň / Kraj / Spravodajstvo
  • 26. apríla 2022, 15:31

Podľa ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského by v blízkej dobe malo padnúť rozhodnutie o tom, ktoré projekty budú podporené z Plánu obnovy.

Fakultná nemocnica v Trnave. (Autor: juh)

Riaditeľ Fakultnej nemocnice v Trnave Vladislav Šrojta so svojím tímom naďalej pracuje na projekte výstavby novej nemocnice, ktorá má byť financovaná z peňazí z Plánu obnovy. Povedal to minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský s tým, že v blízkej dobe by malo padnúť rozhodnutie o tom, ktoré projekty budú podporené. Pripravených bude podľa neho viac projektov, ktoré budú posudzované. Konečné slovo pri rozhodovaní o ich podpore bude mať vláda.

„Máme nejaký obnos peňazí, ktorý môžeme použiť. V princípe sú v hre všetky projekty a ja verím tomu, že peniaze pôjdu aj na projekt novej nemocnice do Trnavy,“ povedal Lengvarský počas návštevy Fakultnej nemocnice v Trnave. Nová nemocnica v podobe monobloku má mať kapacitu približne 600 lôžok, ktoré budú rozčlenené medzi 21 kliník a oddelení. Na výstavbu, rekonštrukcie a vybavenie nemocníc má ísť z Plánu obnovy približne miliarda eur. S výstavbou a rekonštrukciou nemocníc sa ráta do roku 2026. Zámer výstavby novej nemocnice v Trnave už v minulosti podporili poslanci Mestského zastupiteľstva v Trnave aj poslanci Trnavského samosprávneho kraja.

Trnavská nemocnica je jednou z najstarších na Slovensku a je jednou z mála s pavilónovým riešením. Jej budovy sú staré približne sedemdesiat rokov, najstarší pavilón je z roku 1921. Výstavbu novej nemocnice mal riaditeľ Vladislav Šrojta aj vo svojom projekte stratégie rozvoja Fakultnej nemocnice Trnava, s ktorým uspel vo výberovom konaní.

(sita)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav