Do Domu umenia prichádza Gump i Želanie pre Ježiška

Milovníci kinematografie si v najbližších dňoch môžu v Dome umenia Piešťany vychutnať dve české filmové snímky: Gump – pes, ktorý naučil ľudí žiť a Želanie pre Ježiška. Premietania sa uskutočnia v utorok 23. novembra, respektíve v pondelok 29. novembra.

Želanie pre Ježiška prichádza na plátno Domu umenia v pondelok 29. novembra. © continental-film.sk

V utorok 23. novembra o 17.00 h prichádza na plátno film Gump – pes, ktorý naučil ľudí žiť. Premietanie je súčasťou 23. Piešťanského rendezvous, pričom v hlavnej úlohe sa predstaví Bolek Polívka, nestor tohto česko-slovenského festivalu. Snímka je o sile nezlomnosti, ktorá sa ukrýva v každom psovi. Áno, aj v tom vašom, vo vašej čivave, ktorá na vás čaká celý deň, kým prídete z práce. Aj v buldogovi, ktorý za vami pomaličky kráča a sotva chytá dych. Ak by vám niekto chcel na tomto svete ublížiť, až potom spoznáte, aké silné má váš pes srdce a čo jeho láska k vám znamená.

Rodinný film režiséra F. A. Brabca je o svete videným očami túlavého Gumpa. O svete, o ktorom mnohí veľa nevedia. O tom, ako ľudí vidia zvieratá a aký je ľudský svet pre ne dôležitý. Ten svet, ktorý im dáva domov, silu, nádej, ale taktiež bolesť. Vo filme okrem Bolka Polívku hrá Eva Holubová, Ivana Chýlková, Karel Roden, Jana Plodková, Richard Krajčo a ďalší.

Vo vianočnom filme Želanie pre Ježiška, ktorý si budete môcť pozrieť v pondelok 29. novembra o 18.00 h, sa ukážkovo rozkmotrená rodina znova a znova snaží zmieriť. Nezodpovedný frajer, ktorého životnou náplňou je obšťastňovanie žien, zisťuje, že existuje aj otcovská a partnerská zodpovednosť. Spokojnému manželskému páru, ktorému zdanlivo nič nechýba, postaví osud do cesty dievčatko, ktoré ušlo z detského domova. Úspešný a sebavedomý manažér svoju spriaznenú dušu už našiel, ale predstaviť ju rodičom je preňho nočná mora. A dve osamelé osoby, ktoré už rezignovali na šťastie a hľadanie toho pravého, možno dostanú ešte jednu šancu. Vo filme hrajú: Richard Krajčo, Jaroslav Dušek, Eva Holubová, Jiří Langmajer, Elizaveta Maximova, Anna Polívková a ďalší.

Piešťany sú tzv. čiernym okresom, kde hromadné podujatia sú povolené len pre kompletne zaočkovaných a tých, ktorí COVID-19 prekonali nanajvýš pred 180 dňami, a to pri počte maximálne 50 ľudí.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek