Ako si poradiť s montážou kuchynskej batérie?

  • Inzercia
  • 23. augusta 2021, 15:38

Zmena kuchynskej batérie môže byť problém pre ľudí, ktorí nemajú veľa skúseností s domácou montážou alebo si nevedia poradiť s vhodnou batériou. S odbornými radami a vhodným typom batérie si však dokážete šikovne poradiť.

Zdroj obrázku: Matus Labanc / Shutterstock.com

Určite si typ batérie pre svoju kuchyňu

Pred montážou sa musíte rozhodnúť či chcete batériu upevniť na drez alebo uprednostníte nástennú batériu. Ak chcete zvýrazniť moderný a svieži dizajn v kuchyni, tak sú kuchynské batérie na stenu jasnou voľbou. Výborne sa hodí aj do minimalisticky zariadenej kuchyne, kde bude tým správnym dekoračným prvkom.

Čo by ste mali vedieť pri montovaní:

– Ak sa pri montovaní vyskytne jemné kývanie, tak sa nemusíte báť, že ide o chybnú batériu.

Pri ťažších batériách stačí, keď použijete podložku pod batériu, čím vyriešite problém s kyvaním.

– Vďaka modernej nástennej batérii si steny v kuchyni vyslúžia patričnú pozornosť.

Čo so sebou obnáša montáž batérie

Pred montážou je potrebné, aby ste si urobili dostatočné miesto pod drezom. Po odskrutkovaní starej batérie ju môžete aj s pripojovacími hadicami uvoľniť a vytiahnuť. Pred zaskrutkovaním musíte nové ventily utesniť, na to sú vhodné napríklad tesniace pasty. Do batérie naskrutkujte obidve pripojovacie hadice, pričom si dajte pozor na správne priradenie studenej a teplej vody. Následne môžete hadice zaskrutkovať pevne svojou rukou. Výhodou je to, že si môžete pripojiť aj svoju umývačku riadu. Po batérií nezabudnite na namontovanie sifónu. Jeho opätovná montáž je rovnako jednoduchá, takže to hravo zvládnete. Dôležité je, aby ste priskutkovali hlavný vodovodný kohútik.

Po kúpe vhodnej a kvalitnej kuchynskej batérie je čas na jej montovanie. Hoci nepatríte k technickým typom, tak s odbornými radami si dokážete pomôcť. Z pestrej ponuky, ktorú má obchod Glast si dokážete vybrať kvalitnú a štýlovú batériu do každej kuchyne!

Zdroj obrázku: Matus Labanc / Shutterstock.com

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 20. mája. Tento deň Medzinárodným dňom klinických experimentov, Medzinárodným dňom stepu a Svetovým dňom masmédií. Meniny má…
  • 20.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 19. mája. Tento deň je Svetovým dňom hepatitídy. Meniny má Gertrúda.
  • 19.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 20. mája 2024
Meniny má Bernard, zajtra Zina