Prípravy na Topfest sú v plnom prúde a počasie na víkend festivalovo ideálne

Už zajtra privíta festival Topfest svojich prvých tohtoročných návštevníkov. I keď rockový festival pre tento rok opustil svoje tradičné priestory na Zelenej vode pri Novom Meste nad Váhom a koná sa v obci Častkovce kúsok za turisticky známejšími Čachticami, organizátori sa nedostatku návštevníkov neobávajú. V predpredaji sa vstupenky míňajú vcelku rýchlo, no podľa slov organizátorov časť vstupeniek pre milovníkov last minute nákupov ponechali i na predaj priamo vo festivalovom areáli.

(Autor: pror)

Topfest sa aj tento rok uskutoční v tradičnom termíne – 2. a 3. júla. Headlinerom je už tradične česká rocková legenda Kabát, ďalšími účinkujúcimi sú Hex, Inekafe, Horkýže slíže, Billy Barman, Konflikt, Smola a Hrušky, Zóna A a česká formácia Ouennie, ktorá svojou tvorbou vzdáva hold legendárnej britskej kapele. Festival sa bude konať v areáli Jazdiareň Banát v obci Častkovce.

Spoluorganizátor Martin Noga nám ukázal, kde bude vstup do areálu (dvojica bielych stanov vpravo) ale aj Fan zónu (trávnatá plocha za ním) kde budú k dispozícii i adrenalínové atrakcie.

Optimálna prístupová cesta z juhu z diaľnice je zjazd smer Vrbové a v Krakovanoch cez železničné priecestie zabočiť na smer Čachtice, Nové Mesto nad Váhom. Pred Čachticami dorazíte do malej obce Častkovce, kde vás do festivalového mestečka z hlavnej cesty usmernia smerové tabule.

Južná trasa z diaľnice do Častkoviec.

Zo severu je ideálny zjazd z diaľnice na Nové Mesto nad Váhom a odtiaľ na Čachtice. Za Čachticami hneď prvá obec sú Častkovce. Aj z tohto smeru budú pred odbočením do areálu pripravené smerové tabule.

Severná trasa z diaľnice do Častkoviec.

Pre tých, čo chcú docestovať na Topfest prostriedkami hromadnej dopravy, bude pripravená kyvadlová doprava zo železničnej stanice v Novom Meste nad Váhom. Jazdiť začne v piatok od 9.00 h ráno do 2.00 h v noci a dopraví vás priamo k areálu a z areálu späť na stanicu.

Areál sa nachádza asi dva kilometre za obcou uprostred voľného priestoru, kde nie je núdza o parkovacie miesta či rozbalenie stanov v stanovom mestečku. Organizátori vďaka veľkorysému priestoru, ktorý majú k dispozícii, umožnia stanovanie aj pri zaparkovaných autách.

V dôsledku pandemických opatrení bude festivalový areál rozdelený do deviatich zón, kde každá zóna bude určená pre 500 návštevníkov. Jedna zo zón bude spoločná, takzvaná fan zóna. K dispozícii bude nie len kvalitná hudba, ale aj vodný futbal, lezecká stena, jazda na býkovi, stolné hry, či adrenalínové kolotoče.

Ohľadom nosenia rúšok je potrebné sa riadiť aktuálnymi opatreniami nariadenými Úradom verejného zdravotníctva.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav