Žiačky vrbovského gymnázia získali mimoriadne ocenenie

Získali uznanie od vedeckých autorít. Študentky Gymnázia J. B. Magina vo Vrbovom, Dominika Pjeczková a Sabína Sedláková, vytvorili prácu, ktorá oslovila odborníkov v porote Zeleného Andela. Za svoje úsilie a výsledky bádania získali mimoriadne ocenenie.

Sabína Sedláková a Dominika Pjeczková za svoju prácu získali Zeleného Andela. (Autor: gvrbove.sk)

Katedra ekochémie a rádioekológie Fakulty prírodných vied Univerzity sv. Cyrila a Metoda v Trnave organizovala štvrtý ročník celoslovenskej súťaže na udelenie ceny s názvom Zelený Andel za najlepší projekt v oblasti Ochrana a obnova životného prostredia. Súťaž je určená žiakom všetkých ročníkov študijných odborov gymnázií, študijných a učebných odborov stredných škôl a konzervatórií, ktorí na škole spracovali projekt stredoškolskej odbornej činnosti.

Spomedzi 33 prác žiakov z celého Slovenska vybrala odborná komisia tri najlepšie, no vzhľadom na ich vysokú kvalitu sa rozhodla navyše udeliť dve mimoriadne ocenenia, jedno získali žiačky vrbovského gymnázia.

Dominika Pjeczková a Sabína Sedláková sa do súťaže zapojili s prácou, v ktorej našli spôsob, ako vyčistiť pôdu od ťažkých kovov s názvom Fytoremediačný potenciál domácich netradičných druhov. „Sme veľmi rady, že sme sa mohli zapojiť do súťaže Zelený Andel. Aj keď sme neumiestnili na prvých troch najlepších priečkach, našu prácu porota ocenila prijatím na Katedru ekochémie a rádiológie v jej študijnom odbore Ochrana a obnova životného prostredia a možnosťou pokračovať v riešení danej problematiky. Taktiež by sme sa chceli poďakovať pani učiteľke Andrei Michálkovej za jej konzultantské rady,“ zhodnotili svoje úspechy študentky.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín