Malý nákup, veľká pomoc: štafetu preberá ďalšia škola

  • Mladí dnes / Školy / Piešťany / Spravodajstvo / Región
  • 18. mája 2021, 08:54

Úspešná verejná zbierka Malý nákup, veľká pomoc sa presunula z Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera na pôdu Strednej odbornej školy obchodu a služieb na Mojmírovej ulici v Piešťanoch. Svoje nákupy sem môžete priniesť každý utorok a štvrtok od 15.00 do 17.00 hod cez hlavný vchod.


Riaditeľ Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera Ladislav Blaškovič odovzdáva pomyselnú štafetu pomoci do rúk riaditeľky Strednej odbornej školy obchodu a služieb Anny Zálešákovej. (Autor: Juraj Sedlák )

Pomoc pri organizácii zbierky základných potravín a drogérie pre ľudí v núdzi ponúkli študenti ďalšej odbornej školy v našom meste. Za svojich študentov prevzala pomyselnú štafetu riaditeľka Strednej odbornej školy obchodu a služieb Anna Zálešáková z rúk riaditeľa hotelovej akadémie Ladislava Blaškoviča. Hotelová akadémia zbierala pomoc 4 týždne a odozva medzi študentami a zamestnancami bola nad očakávania. „Prispeli všetci zamestnanci našej školy a zo študentov najmä piataci, ktorí mali obnovenú prezenčnú formu štúdia. Vyzbierali sme vyše 1000 kilogramov základných potravín a drogérie. Ďakujeme všetkým, ktorí sa rozhodli pomôcť,“ povedala nám pedagogička Jana Šandriková z Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera. Žiačky a žiaci Strednej odbornej školy obchodu a služieb majú teraz možnosť podporiť viac ako 300 piešťanských rodín a jednotlivcov v núdzi, ktorí sú v evidencii Centra pomoci človeku.

Verejnú zbierku Malý nákup, veľká pomoc inicioval začiatkom marca 2021 Piešťanec Juraj Nozdrovický v spolupráci s kultúrno-kreatívnym centrom Arta a  Centrom pomoci človeku, s cieľom pomôcť rodinám i jednotlivcom v núdzi, ktorým pandémia skomplikovala život natoľko, že sa bez pomoci druhých nezaobídu. Štafetu od Arty prevzali dobrovoľníci z  Gymnázia Pierra de Coubertina, následne na to Hotelová akadémia Ľudovíta Wintera, ktorá ju po mesiaci odovzdáva Strednej odbornej škole ochodu a služieb. Svoj malý nákup môžete do školy na Mojmírovej ulici č. 28 priniesť nasledujúce 3 týždne každý utorok a štvrtok od 15:00 do 17:00 hod cez hlavný vchod. 

Úspech občianskych iniciatív stojí a padá na ľuďoch, ktorí sú ochotní urobiť čosi pre druhého alebo pre nás všetkých nezištne, len z vlastnej vôle a vo svojom voľnom čase. Budovanie takejto komunity v Piešťanoch sa ukazuje ako veľmi prínosné nielen v krízových časoch. 

Pomôcť môže každý.

Ako funguje nákup?

1. Nakúpte v obchode niektoré položky, ktoré sú uvedené v nákupnom zozname nižšie.

2. Svoj nákup prineste na Strednú odbornú školu obchodu a služieb na Mojmírovej ulici č. 28, kde ho odovzdáte dobrovoľníkom. (utorok a štvrtok od 15.00-17.00h, vstup je cez hlavný vchod).

3. Základné potraviny: trvanlivé mlieko, detská krupica, cereálie, vločky, musli, cukor, cestoviny, slížiky, múka, ryža, sáčkové polievky, čaj, strukoviny (šošovica, fazuľa, hrach), konzervy (paštéty, rybičky), zemiaky, jablká, kečup, horčica, kakao, granko, korenie, rasca, majorán, piškóty, keksíky / sladké…

Drogéria: sprchový šampón, mydlo, pasta, kefky (aj detské), detské plienky: velkosť 1,-4, papierové vreckovky, wc papier…

Čističe: jar, prach na pranie, čistič na podlahy, wc čistič…

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila