Obdobie kedy sa znova treba starať o váš dvor

  • Inzercia
  • 20. apríla 2021, 17:00

Mať dom so záhradou poskytuje neuveriteľný komfort a relax. Ale aj v tomto prípade je nutné myslieť na to, že sa práce okolo domu niekto spraviť musí. Reč je najmä o pravidelnom kosení trávy, ktorá rastie relatívne rýchlo ak počas jarných, letných, no aj v jesenných mesiacov často prší. V posledných rokoch sa zdá, že si človek neoddýchne ani cez zimu, vzhľadom k tomu, že takmer nesneží, je teplo, tráva naďalej rastie no našťastie výrazne pomalšie.

Zdroj obrázku: BigTunaOnline / Shutterstock.com

Jednoduché riešenie

Už sme dávno v modernej dobe, kedy je jednoduché kupovať na internete rôzne výrobky. Taká veľká kosačka nie je samozrejme výnimkou. Možno sa vám v dielni váľa stará kosa, ktorú používali vaši starí rodičia, no s ňou by ste sa teraz narobili naozaj viac ako treba. Kosačky síce sú investícia, ktorá sa oplatí. Nejde o výrobok na jedno použitie, preto nie je lacná, ale taktiež ani príliš nákladná. Druhov je niekoľko, ale stále veľa ľudí siaha po benzínových, ktoré majú síce veľký výkon, sú silnejšie, no zároveň aj hlučnejšie a nehovoriac o neustálom kupovaní benzínu, ktorý nie je príliš ekologický. Ale netreba ju samozrejme hneď zavrhnúť.

Zlatá stredná cesta

Ňou by mohla byť stále viac populárnejšia aku kosačka, ktorá má práve rovnakú výhodu ako benzínová. Je bez káblu, ktorý by ste za sebou ťahali, prípadne náhodou presekli, keď sa po svojej trajektórií budete vracať späť. Ak máte veľký dvor, jedna batéria vám pravdepodobne stačiť nebude, preto je dobré do zásoby nakúpiť aspoň tri alebo štyri. Keď bude treba, budete ich len vymieňať a tie prázdne dávať zase na nabíjačku. S malým dvorom je to samozrejme jednoduchšie, no nikdy nezaškodí mať ešte jednu batériu do zásoby. Budete ekologickejší, tichší a možno aj viac spokojný s výsledkom akoby ste po trávniku prešli aj s benzínovou alebo káblovou kosačkou.

0 Shares

Najnovšie správy

sobota, 27. júla 2024
Meniny má Božena, zajtra Krištof