Študentky zo záhradníckej školy uspeli v súťaži

Už ôsmy ročník celoslovenskej súťaže v aranžovaní kvetín, ktorú organizuje Stredná odborná škola Pruské, sa tento rok uskutočnil pri príležitosti veľkonočných sviatkov. V súťaži uspeli aj talentované študentky zo Strednej odbornej školy záhradníckej v Piešťanoch.

Blanka Drinková má na konte ďalší úspech, tentoraz jej patrí druhé miesto. (Autor: FB Stredná odborná škola Pruské)

Pre všetkých kreatívnych študentov bolo úlohou tohtoročnej súťaže vytvoriť veľkonočný aranžmán na stôl. Vytvárali teda aranžmány, ktoré boli určené na dekoráciu stola do interiéru počas obdobia Veľkej noci. Základom aranžmánu mal byť živý rastlinný materiál, ktorého mala byť v diele najmenej polovica. Súťažiaci mohli použiť ľubovoľnú nádobu, ktorá mohla mať technický či estetický charakter, avšak podložka nesmela presakovať a znečisťovať stôl.

Aranžmán ľubovoľnej veľkosti a tvaru mali študenti vytvoriť vypichovaním, zosadzovaním alebo vkladaním do nádoby. A aby mohli byť súťažiaci hodnotení, museli poslať fotografie materiálu, príprav a napokon výsledného diela.

Na online ročníku súťaže sa zúčastnilo 18 žiakov z viacerých škôl, medzi ktorými boli talenty zo SOŠ poľnohospodárstva a služieb na vidieku Žilina, SOŠ poľnohospodárstva a služieb na vidieku Košice, zo Spojenej školy Malinovo, SOŠ Želovce, SOŠ Pruské i zo SOŠ záhradníckej Piešťany.

Tatiana Trakalová obsadila tretiu priečku.

Práve študentky z Piešťan obsadili dva stupienky víťazov, keďže druhé miesto získala Blanka Drinková a tretie Tatiana Trakalová. Fotografie svojich prác poslali aj žiačky prvého ročníka Ivana Abelová a Aneta Palšovičová. Víťazkou sa stala Alexandra Žiaranová zo strednej školy v Malinove. S vyhodnotením pomohla Slovenská asociácia kvetinárov a floristov.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel