Žiaci piešťanského gymnázia spoznávali krajiny partnerských škôl virtuálne

  • Mladí dnes / Školy / Piešťany
  • 5. februára 2021, 00:02

Možno práve v dnešnej situácii je viac ako inokedy aktuálne anglické porekadlo: Keď ti život nadelí citróny, sprav z nich citronádu. A tak práve v čase, keď sa vyučovanie pomaly, ale isto presúvalo do online priestoru a o cestovaní dalo len snívať, využili žiaci piešťanského gymnázia dostupné technológie a vyrazili, aspoň virtuálne, do sveta spoznávať krajiny partnerských škôl.

Prezentáciu o Japonsku spracovala Nela Mečírová. (Autor: archív GYPY)

V rámci konverzačnej témy Cestovanie si žiaci z triedy kvarta na hodine angličtiny vybrali ľubovoľnú krajinu z medzinárodnej siete škôl Pierra de Coubertina, do ktorej patrí aj piešťanské gymnázium, naštudovali si dostupné materiály a pripravili prezentácie so základnými informáciami a rôznymi zaujímavosťami, pre ktoré by bolo hodno danú krajinu navštíviť. Vybrané prezentácie postúpili zahraničným partnerom z daných krajín, ktorých tento nečakaný záujem zo strany študentov a kvalitne vypracované prezentácie veľmi milo prekvapili.

Žiaci sa dočkali pozitívnych reakcií od nadšených učiteľov zo Španielska, Japonska, Argentíny, Kene, Talianska, Francúzska a Indie, ale aj funkcionárov siete škôl P. de Coubertina a olympijských výborov z viacerých vzdialených krajín – námestníčky generálneho tajomníka Výboru škôl Pierra de Coubertina vo Švajčiarsku, viceprezidentky Medzinárodného výboru Pierra de Coubertina v Japonsku a viceprezidentky Austrálskeho olympijského výboru.

Uvidíme, ktorým siedmim šťastlivcom z gymnázia sa podarí stretnúť so svojimi zahraničnými vrstovníkmi aj osobne na ďalšom Medzinárodnom fóre škôl Pierra de Coubertina na Cypre v októbri 2022.

Eva Corticelli/Alica Klapicová

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav