Stredné školy v Piešťanoch a Hlohovci dostanú státisíce eur na skvalitnenie praktického vyučovania

  • Piešťanský týždeň / Školy / Spravodajstvo
  • 19. decembra 2020, 15:36

Stredná priemyselná škola elektrotechnická v Piešťanoch a Hotelová akadémia Ľudovíta Wintera v Piešťanoch, tiež Stredná odborná škola technická v Hlohovci si za peniaze z eurofondov zlepšia vybavenie svojich odborných učební.


Ilustr. foto (Autor: vd)

Trnavský samosprávny kraj získal vyše 900-tisíc eur z eurofondov na skvalitnenie praktického vzdelávania a zvýšenie počtu žiakov stredných odborných škôl na praktickom vyučovaní. Za peniaze z Integrovaného regionálneho operačného programu dve piešťanské a jedna hlohovská škola kúpia predovšetkým materiálovo-technické vybavenie odborných učební. Školy sa zároveň stanú bezbariérovými.

„Praktická výučba stredoškolákov veľmi trpí počas obdobia dištančného vzdelávania. Som presvedčený, že aj vďaka týmto trom investíciám v celkovo miliónovom objeme vykompenzujeme žiakom čas bez odbornej prípravy. Zároveň ich vďaka tomu budeme môcť lepšie pripraviť na budúce zamestnanie,“ povedal trnavský župan Jozef Viskupič. Analýzy kvality odborného vzdelávania podľa Viskupiča dlhodobo poukazujú na nedostatočný podiel praktického vyučovania, ako aj na nedostatočné materiálne vybavenie škôl. Kraj sa bude na týchto projektoch podieľať piatimi percentami z oprávnených výdavkov.

Žiaci a učitelia Strednej odbornej školy technickej v Hlohovci získajú modernejšie vybavenie zváračských, strojárskych a elektrotechnických dielní. Celkové výdavky na rekonštrukciu dosiahnu 340- tisíc eur. V Strednej priemyselnej škole elektrotechnickej v Piešťanoch je približne 290-tisíc eur určených napríklad pre multimediálne centrum či laboratóriá sieťových technológií a počítačových systémov. V Hotelovej akadémii Ľudovíta Wintera v Piešťanoch dostal zelenú projekt zameraný na zvýšenie počtu žiakov na praktickom vzdelávaní za takmer 300-tisíc eur.

(sita)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav